SØG
 


< Tilbage
Historie
 

Den traditionelle og moderne mølle
Man har produceret mel i Esbjerg i mere end hundrede år - omtrent så længe, som byen har haft et apotek. Valsemøllen blev grundlagt i 1899 og var med til at affyre startskuddet for byens spirende erhvervsliv. Valsemøllen kom til at repræsentere overgangen mellem den traditionelle mølle og den moderne industri - og blev fra starten opført med tidens mest moderne maskineri, med vertikale stålvalser i stedet for de forældede horisontale stenkværne.
Sideløbende med store udvidelser og rationaliseringer på møllen i Esbjerg har Valsemøllen udvidet det sjællandske marked med forskellige mølleopkøb. I 1989 koncentrerede Valsemøllen disse aktiviteter i en ny mølle i Køge.

Udvikling gennem mere end 100 år
I dag ligger møllen, hvor den blev bygget i slutningen af forrige århundrede - på Esbjergs gamle havneplads. Gennem det 20. århundrede har den undergået en stor udvikling - med op- og nedture og en ødelæggende brand i 1938. På mange måder lever nutidens mølle stadig op til ånden i et citat af Valsemøllens første direktør: "Da møllen er opført efter nyeste system og har indlagt de nyeste maskiner, vil enhver konkurrence i kvalitet og pris blive imødegået". I dag råder Valsemøllen i både Esbjerg, Køge og Svendborg over moderne møller med et omfattende sortiment, en bred kundeportefølje og en erklæret ambition om hele tiden at øge konkurrencedygtigheden.

Abdon Group
Valsemøllen har siden 1968 været en del af Abdon Group. En nordisk privatejet møllegruppe, som ikke mindst igennem de sidste 10 år har gennemgået en kraftig ekspansion. Gruppen er i dag også en stærk dominerende producent af bl.a havregryn og økologiske kornprodukter på det nordamerikanske kontinent. (www.grainmillers.com)

Norgesmøllene A/S
Den 3. oktober 2016 solgte Abdon familien 50% af aktierne til Norgesmøllen A/S, for at styrke den fremtidige ejerkreds i Esbjerg Havnesilo A/S (Valsemøllen A/S's moderselskab).
Norgesmøllene A/S beskæftiger sig som udgangpunkt i Bergen, med mølleri meget lig Valsemøllen A/S.
(http://mollerens.no/)

 

VALSEMØLLEN A/S - HAVNEGADE 58 - 6700 ESBJERG / SANDVADSVEJ 14 - 4600 KØGE - TLF.: 7610 3300 - FAX: 7610 3301 - E-MAIL: INFO@VALSEMOLLEN.DK