SØG
 


< Tilbage
Økologi er sund fornuft
 

Det har indtil nu været en trosag om økologiske fødevarer er sundere end konventionelt fremstillede fødevarer.

Men nu har det store EU finansierede forskningsprojekt, der skal klarlægge forskellen mellem økologisk og konventionelt dyrkede fødevarer, i hvert fald bevist, at korn, frugt og grøntsager, som er dyrket økologisk, indeholder flere antioxidanter og også flere mineraler.

Økologiske fødevarer har nemlig en højere koncentation af såkaldte flavonoider, der virker som naturlige antioxidanter. Antioxidanter formodes at have en sundhedsfremmende virkning.

Det er bl.a. for at øge indtagelsen af antioxidanter, at ernæringseksperterne anbefaler mindst 6 stykker frugt og grøntsager hver dag.

Den øgede koncentration af antioxidanter i økologiske varer, får forskerne til at konkludere, at fordelene ved økologien er så store, at det svarer til at spise en ekstra portion frugt og grønt hver dag.

Læs evt. mere om økologi på fødevarestyrelsen eller økologisk landsforening.

VALSEMØLLEN A/S - HAVNEGADE 58 - 6700 ESBJERG / SANDVADSVEJ 14 - 4600 KØGE - TLF.: 7610 3300 - FAX: 7610 3301 - E-MAIL: INFO@VALSEMOLLEN.DK