SØG
 


< Tilbage
06-04-2017 08:28
Fakta om FULDKORN
 

Danskerne er helt vilde med fuldkorn
Danskerne er i stigende grad begyndt at erstatte hvedemelprodukter med de grovere fuldkornsversioner. Mens den samlede mængde af brød-, mel- og kornprodukter er konstant, er det stor vækst i fuldkornsprodukter med fuldkornslogoet.

Derfor er fuldkorn godt
Fuldkorn har en række sundhedsfordele. Fuldkornsprodukter indeholder flere vitaminer og mineraler, fordi man får det med fra kornet.

Fakta om fuldkorn giver svar på, hvad fuldkorn er. Download evt. illustrationen af kornkernen, som fortæller, hvad fuldkorn er. Brug den evt. sammen med teksterne fra "Fakta om fuldkorn" til at fortælle kunderne om fuldkorn i din markedsføring.

Fødevarestyrelsen anbefaler mindst 75 gram fuldkorn om dagen som en del af en varieret kost. Det svarer til en portion havregryn samt 1-2 skiver rugbrød hver dag.

Bredt FULDKORNssortiment
I Valsemøllens sortiment findes allerede en lang række mere eller mindre forædlede produkter og ingredienser, som overholder kravene til fuldkorn. Uanset om du helst vil arbejde med helblandinger, forblandinger, koncentrater eller blande fra bunden, har Valsemøllen altid et godt bud på udsøgte fuldkornsprodukter eller ingredienser af bedste kvalitet. Så er det nemt at producere hvede- og rugbrød, der overholder kravene til fuldkorn. 

Kerner og flager er fuld af fuldkorn
Kerner og flager tæller med i fuldkornsregnskabet. Prøv f.eks. UNIKA rugkerner, som kun skal stå 3-4 timer i blød, før de kan køres i dejene. Det giver fleksibilitet og mulighed for hurtigt at fremstille flere rugbrød.

Brug fuldkornsmel, som f.eks PowerHVEDE, PowerRUG, HvidHvede, rugmel, spelt eller durum fuldkornsmel for at opnå en højere fuldkornsandel i brødet.

FULDKORNspizzabund er fuldkorn
En fuldkornspizzabund skal have et højt indhold af fuldkorn. Følg opskriften og bag fuldkornspizzabunde af Valsemøllens FULDKORNspizzamel (VM nr.: 3077002), der overholder kravene et fuldkornslogoet "Vælg fuldkorn først". Det er kun fuldkornspizzabunden og ikke den færdige pizza, der overholder fuldkornskravene, da fuldkornskravnene også stilles krav til indholdet af fedt, sukker og salt.  

Husk kun at anprise de fuldkornsprodukter, der overholder kravene til fuldkorn.

VALSEMØLLEN A/S - HAVNEGADE 58 - 6700 ESBJERG / SANDVADSVEJ 14 - 4600 KØGE - TLF.: 7610 3300 - FAX: 7610 3301 - E-MAIL: INFO@VALSEMOLLEN.DK