Sådan gør du
- Bland kagehvedemel, natron, ingefær og kanel i en skål
- Varm sukker, smør og sirup i en gryde ved lav varme, indtil sukkeret er opløst – rør jævnligt, så det ikke brænder på. Hæld over i en skål og lad det afkøle en smule.
- Tilsæt melblandingen og rør dejen godt sammen, til dejen er ensartet. Brug evt. 1 æggeblomme til at samle dejen, hvis den smuldre for dig.
- Tænd ovnen på 180°, varmluft.
- Rul dejen ud på bordet med en kagerulle til ca. 0,5 cm tykkelse. Brug en udstikker til at få en ønsket form/figur.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og kom forsigtigt kagerne på pladen.
- Bag ingefærkagerne i 6-8 min., til de har fået en lettere gylden farve.
- Lad dem afkøle på en rist.
Et godt tip: Giv en kage på glas i værtindegave. Kom de tørre ingredienser i lag i et fint glas med låg, print denne opskrift, og pin en fin hilsen og en kageudstikker på glasset. Det vil sprede masser af bageglæde