Sådan gør du
- Opløs gæren i vand og tilsæt salt, sukker, smør, æg, solsikkekerner og revne gulerødder.
- Kom herefter fuldkornshvedemel i og tilsæt hvedemel lidt ad gangen.
- Ælt dejen til den er glat, smidig og elastisk.
- Lad dejen hvile tildækket ved stuetemperatur i ca. 30 min.
- Slå dejen sammen, og rul den ud som en pølse.
- Skær 16 stykker, og form dem til boller.
- Stil bollerne tæt sammen på en bradepande med bagepapir.
- Lad bollerne stå tildækket og efterhæve i 45 minutter.
- Pensl dem med æg eller vand, drys med solsikkekerner og bag bollerne i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter ved 220 °C.
Et godt tip: Leder du efter flere gode opskrifter på lækre boller? Find inspiration til flere lækre boller i vores mange opskrifter på boller – både de grove, de bløde og de koldhævede her.