Koldhævede fuldkornsboller

Nemme, koldhævede fuldkornsboller, der er smækfyldt med kostfibre og smag. Bag dem til morgenbordet eller madpakken. Opskriften er nem at gå til, så det er bare at komme i gang.

De koldhævede fuldkornsboller er nemme at bage. Lad dejen hæve på køl natten over. Det giver bollerne endnu mere smag, og så kan der lynhurtigt bages sprøde boller om morgenen, der enten kan nydes til morgenmad eller tages med i madpakken. Nederst i opskriften giver vi dig et bagetip til fuldkorn, og så viser Cathrine Brandt, hvordan du former bollerne i en video.

Se opskrift
Koldhævede fuldkornsboller

Køkkentid
20 minutter

Ventetid
6-12 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Koldhævede fuldkornsboller: 4 ud af 5 baseret på 45 anmeldelser

Sådan gør du

  1. Kom vand og gær i en skål og rør, til gæren er opløst.
  2. Kom rugkerner, revet gulerod, fuldkornsmel, fint hvedemel og salt i, og ælt dejen til den er samlet og slipper skålens kanter. Ca. 10-12 minutter på røremaskine. Vær opmærksom på, at dejen ikke bliver for varm under æltning. Er det tilfældet, så hold en pause undervejs, så dejens temperatur kan falde lidt – hvis dejen bliver mere end 30-31 grader, svækker det gærcellerne.
  3. Kom dejen i en skål smurt med olie, og lad dejen stå ved stuetemperatur i 30-45 minutter, så gærcellerne kommer i gang med at hæve dejen. Stil så dejen i køleskabet til dagen efter.
  4. Tænd ovnen på 250 grader varmluft med en bageplade i. Lad den varme godt op.
  5. Kom vand i et glas eller skål og form bollerne med en ske. Placer bollerne på et stykke bagepapir.
  6. Før bollerne ind på den varme bageplade i ovnen, og bag dem i ca. 12-15 minutter, til godt gyldne.
  7. Lad de koldhævede fuldkornsboller afkøle på en rist og nyd.

Et godt tip: At bage med fuldkorn betyder, at du får bagværk fyldt med smag og fibre. Der er dog flere ting, men kan lære når man skal bage fuldkornsbrød og -boller. Derfor kan du blive endnu klogere på fuldkornsbagværk i vores bageskole.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.