Sådan gør du
Vaniljecreme
- Rør maizenaen ud i 2 spsk. mælk og tilsæt æggeblommer, vaniljepasta og sukkeret til blandingen.
- Rør det godt sammen til det er jævnt.
- Kom resten af mælken op i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet.
- Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle mens du pisker konstant i gryden.
- Varm nu cremen op til den slår bobler og tykner godt, alt imens du hele tiden pisker.
- Tag gryden af varmen, når cremen er kogt godt igennem.
- Hæld cremen over i en pose, og læg den på køl til den er helt kold (3-5 grader).
Lagkagebunde med citron
- Pisk æg, sukker og vaniljepasta til en meget luftig og tyk æggesnaps.
- Sigt hvedemel, bagepulver og kartoffelmel i æggesnapsen, og vend det forsigtig sammen.
- Tilsæt citronsaft, og vend det forsigtigt sammen.
- Fyld dejen i en springform (22 cm i diameter), hvor bunden er beklædt med bagepapir.
- Bag kagen i midten af ovnen ved 180°C varmluft i ca. 25-30 minutter, til den giver efter ved let tryk.
- Lad bunden køle helt af i formen, inden du skærer den fri og fjerner bagepapiret.
- Del bunden i tre lige tykke dele med en savtakket kniv, så du har tre bunde i alt.
Samling
- Pisk fløden til en sprøjtefast flødeskum.
- Pisk vaniljecremen lind(klumpefri).
- Vend forsigtig flødeskummen sammen med vaniljecremen.
- Hæld vaniljecremen i en sprøjtepose med en stor rund tylle.
- Afsæt toppe af vaniljecreme på bundene og stabel kagen.
- Pynt med bær og blomster.