Sådan gør du
Dag 1
- Kom ingredienserne i skålen til din røremaskine – undtagen 1 dl vand. Ælt dejen ved lav hastighed i 5 minutter på røremaskinen. Ælt herefter dejen i 10 minutter ved mellemste hastighed. Imens tilsætter du den sidste 1 dl vand lidt efter lidt.
- Tilsæt til slut 15 g salt og ælt dejen ved maksimal hastighed i 3 minutter – eller til dejen slipper skålens kanter.
- Hæld dejen i en oliesmurt skål, dæk den med et tætsluttende låg eller film og sæt den på køl (5°C) i 12-24 timer.
Dag 2
- Forvarm ovnen til 250°C (240°C varmluft).
- Sæt gerne en bageplade, bagesten eller bagestål ind i ovnen og lad den varme med.
- Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i 8-10 lige store stykker og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Sæt bollerne ind i ovnen på den varme bageplade/-sten/-stål vha. bagepapiret. Bag dem ved 250°C (240°C varmluft) i 16-18 minutter til de er gyldne.
- Lad dem køle af på en rist og server.