Jule issandwich med cookies

Mangler du et input til en anderledes juledessert? Disse jule issandwich er et lækkert alternativ til den klassiske risalamande. Lækre cookies med en amarenais i mellem er svær at modstå.

Julen er hjerternes og de søde sagers fest. Derfor har Ditte Julie udviklet disse skønne jule issandwich med sprøde cookies og hjemmelavet is. De er nemme at lave, og så er de en perfekt dessert til alle julens fester. Og så er de super praktiske, fordi de kan forberedes i god tid og blive puttet i fryseren. God julebagelyst!

Se opskrift
jule issandwich

Køkkentid
30 min.

Ventetid
12-24 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Jule issandwich med cookies: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

ca. 6 stk.

Hjemmelavet is
25 g glukosesirup
2 tsk vaniljesukker
100 g skyr
100 g kondenseret mælk
1 dl piskefløde
100 g amarenakirsebær, hakket fint

Cookies
125 g blødt smør
50 g lys rørsukker
75 g brun farin
1 tsk vaniljesukker
1 æg, str. M/L
1/4 tsk. salt
180 g Valsemøllen Kage Hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
100 g ruby chokolade
50 g mandler, finthakket (kan undlades)

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Hjemmelavet is

  1. Kom glukosesirup og vanilje op i en gryde og varm det op sammen. Lad det køle lidt af igen.
  2. Rør skyr og kondenseret mælk i lagen.
  3. Pisk fløden til en let flødeskum, og vend den i massen sammen med amarenakirsebær, og vend det sammen med skyrblandingen.
  4. Fordel ismassen i en aflang form (20 cm) og sæt den i fryseren natten over.

Cookies

  1. Kom smør, sukker og vanilje op i en skål, og ælt det sammen med hænderne eller på en røremaskine. Tilsæt æg og salt. Sigt herefter mel og bagepulver i dejen – ælt det godt sammen. Hak chokoladen og ælt det i dejen sammen med nødder.
  2. Placer klumper af cookiedej med en spiseske på en eller flere bageplader beklædt med bagepapir. (Vær obs på, at de godt kan flyde lidt ud under bagningen) Prøv at lav dem lige store.
  3. Bag dem ved 180°C varmluft i ca. 8-10 minutter. De skal være gyldne i kanten.  Lad dem køle af på en bagerist.

Jule issandwich

  1. Tag isen fra frost og tag ca. 1-2 spsk is og lav en is sandwich mellem to cookies.
  2. Nu kan dine jule issandwich nydes eller du kan komme dem retur på frys og nyde dem, når du har lyst eller får gæster.
+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.