Brombærsnurrer

Efterhånden er snurren velkendt i de danske køkkener, og vi kan ikke nøjes med de klassiske med kanel og kardemomme. Derfor bør du også prøve den saftige brombærsnurre, der er fyldt med godt og frisk smag.

Brombærsæsonen er perfekt for os der elsker at bage. De mørke bær gør sig nemlig godt i næsten alle kager, og især også i en snurre. De danske brombær er fulde af smag, saft og kraft, der gør sig godt i det søde køkken om end det er i en mousse, en muffin eller en snurre. I hvert fald vil den være elsket af de fleste, og passe perfekt den efterårets indendørs aktiviteter. God bagelyst!

Se opskrift
brombærsnurrer

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 store snurrer / 6 personer

Fyld
200 g brombær
50 g sukker

Dej
100 g smør
2,5 dl sødmæk
50 g gær
2 æg
600 g Valsemøllen Dansk Hvedemel eller Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
2 tsk kardemomme
½ tsk salt
1 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
1 æggeblomme

Sådan gør du

Fyld

  1. Mos bær og sukker sammen, og kog det op, så væsken reduceres.

Dej

  1. Smelt smørret i en gryde.
  2. Bland smørret i en skål med mælk, så det er håndlunt. Smuldr gæren i.
  3. Bland de øvrige ingredienser i, og ælt dejen godt igennem. Stil dejen til hævning i ca. 1 time.
  4. Rul dejen tyndt ud til en rektangel på ca. 30 x 60 cm. Smør fyldet på.
  5. Fold dejen på den lange led 1/3 ind over hinanden mod midten, og fold den sidste 1/3 henover.
  6. Skær dejen i 4 strimler. Vrid strimlerne 2 og 2, og sno dem om deres egen akse, til det bliver til en snurre.
  7. Fold enderne ind under snurren, og læg dem på bagepapir på en bageplade. Lad dem efterhæve i 30 minutter.
  8. Pensl snurrerne med æggeblomme, og bag i 12 minutter ved 220°C.

Et godt tip: Du kan selvfølgelig også bage mindre brombærsnurrer. Du skal blot folde på den korte led og skære flere strimler. Når først man får taget på at snurre sine snurrer, er det let som en leg at bage den saftige kage. Hvis du ikke kan få nok af snurrer i alle afskygninger, bør du prøve opskriften på de klassiske kanelsnurrer, den nye succes kardemommesnurren, den avancerede wienerbrødssnurre med pistacieremonce eller den salte pestosnurre.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.