Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200°C varmluft.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og læg brødskiverne derpå. Rist dem i ovnen i ca. 2-3 minutter – brødene skal kun lige blive gyldne.
- Pensl brødene med olivenolie når de kommer ud af ovnen.
- Rens og skær svampene i skiver.
- Varm en pande op og lad den blive godt varm. Kom svampene på og lad dem stege et par minutter, uden du vender dem rundt. Ryst allerhøjst panden lidt.
- Tilsæt smør, hele pillet hvidløgsfed, timiankviste og evt. lidt olivenolie. Steg i ca. 5 minutter til svampene er gyldne.
- Fjern hvidløg, timiankvistene og smag til med salt og peber.
- Kom svampene på den ristede brød. Riv med parmesan og pynt evt. med lidt timian.
Et godt tip: Er du ikke så vild med svampe? Så kan du i stedet bruge dit daggamle brød til helt klassiske bruschetta med tomat, her finder du opskriften på lækre fuldkornsbruschetta med tomat.