Hjemmelavede julestokke

Prøv opskriften på de fineste, snoede, hjemmelavede julestokke. Normalt er de med pebermyntesmag, men vi har udviklet en opskrift på de fineste, bagte, julestokke, hvor både små og store vil elske den milde vaniljesmag og det sprøde knæk. Dæk julebordet med de fine hjemmelavede julestokke – eller lad dem pynte på juletræet, og nyd at julepynten kan spises.

Tag børnene med i julekøkkenet og lav småkagedejen sammen med dem. Lad de små ælte den røde pastafarve ind i dejen, det er et sjovt element i bagningen af hjemmelavede julestokke, som de vil elske. Rul og twist derefter tynde pølser af dejen, så du får de fineste julestokke. Brug også opskriften på den milde småkagedej til mange andre sjove og børnevenlige julesmåkager.

Se opskrift
Hjemmelavet julestokke

Køkkentid
1 t

Ventetid
2 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Hjemmelavede julestokke: 4 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

ca. 20 stk.

Grunddej

500 g Valsemøllen Kage Hvedemel
200 g flormelis
375 g smør
1 vaniljestang
Rød pastafarve

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led, skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret.
  2. Ælt mel, flormelis, vanilje og smør sammen på én gang.
  3. Del dejen i to og læg dem tildækket på køl i min. 2 timer.
  4. Tilsæt en smule rød pastafarve til den ene del og ælt sammen til dejen får den rigtige røde farve.
  5. Rul derefter tynde stænger ud, som er ca. 15 cm lange.
  6. Sno en hvid og en rød stang sammen, bøj den i enden så den får form som en stok, og skær kanterne til så, så de bliver skarpe. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  7. Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C i 6-8 min., til de er lysebrune i kanten. Hold godt øje med kagerne, da ovnens temperatur kan svinge meget. Lad kagerne køle helt af.

Et godt tip: Hvis du ønsker at give julesmåkagerne lidt mere knas kan du tilsætte hakkede mandler til dejen. Prøv også at bage julesmåkagemænd med samme småkagedej.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.