5-kornsrugbrød

Giv dig i kast med rugbrødsbagningen. Med denne opskrift på kernerugbrød vil det lykkes dig at bage saftige, grove brød – hver eneste gang!

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
5 t 10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af 5-kornsrugbrød: 4 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

2 store rugbrød
  • 300 g Valsemøllen Økologisk 5-kornsblanding
  • 4 dl kogende vand til iblødsætning
  • 1 liter økologisk kærnemælk
  • 50 g gær
  • 40 g salt
  • 2 spsk. sirup
  • 100 g Valsemøllen Grahamsmel
  • 300 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
  • 800 g Valsemøllen Rugmel

Sådan gør du:

  1. Kom Valsemøllen økologisk 5-kornsblanding i en stor skål og hæld 4 dl. kogende vand over.
  2. Lad blandingen trække i ca. 1 time, til kernerne er bløde.
  3. Rør gæren ud i kærnemælken og hæld det i blandingen.
  4. Tilsæt alle øvrige ingredienser – undtagen rugmel, og rør blandingen godt sammen.
  5. Kom rugmel i lidt ad gangen, og ælt dejen godt i køkkenskålen med hånden eller med køkkenmaskine.
  6. Fordel dejen i 2 store smurte bageforme. Glat dejen ud med hånden.
  7. Prik dejen godt med en gaffel.
  8. Pensl med vand og drys evt. kerner eller frø på toppen som pynt.
  9. Lad dejen hvile tildækket et lunt sted i 3 timer.
  10. Bag brødene i en forvarmet ovn i ca. 70 min. ved 180 °C (varmluft = 160 °C).
  11. Tag brødene ud af ovnen og vend dem ud af formen, lad dem køle let af på en rist.

Tip! Kan evt. lægges direkte i en plastikpose for at holde på brødenes fugtighed.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.