Sådan gør du
- Opløs gæren i den tempererede vand (ca. 25°C).
- Tilsæt resten af ingredienserne, tilbagehold 10% af HvidHvede® melet. Ælt dejen i mindst 5 min., og tilsæt HvidHvede® efter behov. Dejen skal klæbe en smule til hænder og bord.
- Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
- Slå luften ud af dejen og form 2 runde brød.
- Lad Brødene efterhæve tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
- Rids brødene på tværs og pensl med mælk eller vand. Sigt evt. kartoffelmel på toppen af brødet.
- Bag brødene i en forvarmet ovn i ca. 30 min. ved 220°C (ved varmeluft 200°C).
Et godt tip: Er du mere til blåbær, så kan du lave dette lækre fuldkornsbrød med blåbær.