Sådan gør du
- Kom vand, gær og rørsukker i en skål og rør, til gæren er opløst.
- Tilsæt mel, æg og salt. Ælt dejen, til den er homogen.
- Tilsæt smør, og ælt dejen yderligere, til den slipper skålens kanter og har udviklet en god glutenstruktur. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 60 minutter. Hvis du ønsker at koldhæve dejen, så stilles den på køl nu til dagen efter, hvorefter du følger resten af opskriften som beskrevet.
- Skær skinken i strimler.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel på ca. 20 x 60 cm. Smør midten af dejen med tomatsovs, og drys med ost og skinke.
- Fold den øverste del af dejen over. Smør igen med tomatsovs, skinke og ost. Fold den nederste del af dejen over. Du har nu fem lag: dej-fyld-dej-fyld-dej.
- Roter dejen 90 grader, og rul den ud til et rektangel på ca. 25 x 40 cm. Del dejen på langs, og skær herefter hver side ud i 8 stykker. Du har nu 16 små rektangler.
- Del hvert dejrektangel i tre strimler 1 cm fra toppen, og flet. Gentag med dem alle.
- Kom pizzafletningerne på to bageplader beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 20 minutter ved stuetemperatur.
- Tænd ovnen på 220°C, varmluft.
- Pisk et æg sammen, og pensl pizzafletningerne. Bag dem i ca. 12 minutter til gyldne.
- Afkøl på en rist.
Et godt tip: Du kan lave en større portion og komme pizzafletningerne i fryseren, til når de skal bruges.