- Gæren opløses i den tempererede kærnemælk (ca. 25°C).
- Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af hvedemelet. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere hvedemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
- Dejen hæves tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
- Herefter slås luften ud af dejen og 2 brød formes.
- Brødene hæver tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
- Brødet ridses og pensles med vand.
- Bages i en forvarmet ovn i ca. 30-35 min. ved 220°C (varmeluft = 200°C).
Opskrift
- 400 g Valsemøllen Dansk Grahamsmel
- 500-600 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
- 100 g Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
- 6 dl økologisk kærnemælk
- 50 g gær
- 50 g margarine (blødgjort) eller olie
- 2 tsk. salt