Sådan gør du
Foccaciadej
- Smuldr gæren i en stor skål, og opløs gæren i det lune vand.
- Tilsæt sukker, olie og den grove mel først, og rør godt rundt i 1-2 min.
- Rør derefter hvedemelet i 2 dl ad gangen, og tilsæt kun mere, når det første er rørt grundigt ud i dejen. Hvis dejen begynder at blive for hård, er det tid til at rulle dejen ud på bordet og ælte med hænderne.
- Hæld dejen ud på et bord med de sidste 2-3 dl mel, der er tilbage.
- Dæk den lidt våde dej med 1 dl af det mel, der mangler at komme i dejen, og begynd at ælte det hele sammen med dine hænder.
- Tilsæt det sidste mel, lidt efter lidt. Hvis dejen er meget våd, når du har brugt alt melet, kan du tilsætte lidt mere mel.
- Dejen er færdigæltet, når den er blød og smidig og ikke klistrer til dine fingre mere.
- Lad dejen hæve under et vistestykke i ca. 30 min.
- Tænd ovnen på 225°C, og forbered tomatsovsen mens dejen hæver færdig.
- Læg et stykke bagepapir i bradepanden, og smør bradepanden med 1/2 dl olivenolie.
- Hæld dejen ud på bradepanden, og tryk dejen, så den fylder næsten hele bagepapiret.
- Tryk dybe huller med fingrene i dejen med en afstand på ca. 3 cm mellem hvert tryk.
- Forbag dejen i ovnen i 5 min, og begynd at tilføje fyldet på dejen.
- Fordel tomatsovs, ost og din favorit topping på dejen, og bag bradepizzaen færdig i 25 min.
Hjemmelavet tomatsovs
- Alle ingredienser blendes sammen og smages til med salt og peber.
Et godt tip: Lunt vand må ikke føles for varmt, når du mærker det med din finger. Det skal føles som om, det slet ikke er der, så har det nemlig samme temperatur som din finger og er det, man kalder lunt.