Sådan gør du
Pizzadej
- Tilsæt alle ingredienser i en skål, og ælt dejen i 10 – 12 minutter med hænderne eller en røremaskine.
- Lad dejen hvile tildækket i 15 minutter.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord, og del dejen i 4 lige store portioner.
- Form hver portion til en rund kugle, og vend hver kugle i lidt mel.
- Dæk dejkuglerne med viskestykke, og lad dejen hvile i 60 minutter.
Græskarsauce
- Forvarm ovnen til 180°C varmluft.
- Fjern kernerne fra græskarret, og skær græskaret ud i tynde strimler. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pil hvidløg og løg, og skær løget i grove både.
- Vend græskar, hvidløg og løg med salt, peber, olivenolie, og bag det i 20 – 30 min. Tag dem ud, når de er gyldne og bløde. Tag enkelte græskarstrimler fra til pynt af pizzaen.
- Blend det hele med tørret oregano og balsamicoeddike, og tilsæt vand, til du har en cremet sauce. Stil til side.
Pizza
- Tænd ovnen på højeste temperatur gerne med et bagestål eller bagesten i.
- Rist svampene på en pande med smør. Stil til side.
- Brug dine hænder til forsigtigt at trykke dejen ud til en pizzabund.
- Smør græskarsauce på bunden, kom mozzarella, græskarstrimler og ristede svampe på pizzaen. Bag pizzaerne i 5-7 minutter til godt gyldne i kanten.
Et godt tip: Når du bruger Valsemøllen Bageenzym i din bagning får du sprødere og mere luftigt bagværk. Bageenzym kan derfor med fordel tilsættes til pizzadej, da man her netop gerne vil have et luftigt og sprødt resultat.