Efterårspizza

Bag en lækker efterårspizza med efterårets råvarer. Efterårspizzaen består af en sprød pizzabund, en hjemmelavet græskarsauce toppet med græskar og svampe, som er nogle af sæsonens gode råvarer. Efteråret er en god mulighed for at gå på svampejagt i skoven, hvor man kan finde forskellige gode og spiselige svampe til din pizza. Husk dog kun at spise de svampe, du kender 100%. Læs mere hos Naturstyrelsen her.

Noget af det vigtigste ved en god pizza er en sprød og luftig pizzabund. Her giver vi dig en rigtig god opskrift, hvor du i stedet for at rulle pizzadejen ud skal trykke dejen forsigtigt ud med dine hænder. Når du bruger dine fingre til at trykke dejen ud til en pizzabund i stedet for at rulle med en kagerulle, bibeholder du nemlig luften i kanterne.

Opskriften er lavet med Valsemøllen Bageenzym, som vil give din pizzadej en sprød skorpe og en luftig krumme. Læs, og lær mere om dens funktion her.

Find flere pizzaopskrifter her.

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t 20 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 stk. pizza

Pizzadej

300 g Valsemøllen Tipo 00 Hvedemel 
300 g Valsemøllen Manitoba Hvedemel 
15 g Valsemøllen Bageenzym
2 tsk. salt
10 g gær
4 ¼ dl vand

Græskarsauce:

1 lille hokkaido græskar
1 løg
3 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 spsk. tørret oregano
1 spsk. balsamicoeddike
Salt, peber og vand til saucen kan smøres ud.

Fyld til pizza

Ca. 12 svampe, evt. smørristede
Tynde græskarskiver
2 mozzarellakugler

Sådan gør du

 

Pizzadej

  1. Tilsæt alle ingredienser i en skål, og ælt dejen i 10 – 12 minutter med hænderne eller en røremaskine.
  2. Lad dejen hvile tildækket i 15 minutter.
  3. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og del dejen i 4 lige store portioner.
  4. Form hver portion til en rund kugle, og vend hver kugle i lidt mel.
  5. Dæk dejkuglerne med viskestykke, og lad dejen hvile i 60 minutter.

Græskarsauce

  1. Forvarm ovnen til 180°C varmluft.
  2. Fjern kernerne fra græskarret, og skær græskaret ud i tynde strimler. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Pil hvidløg og løg, og skær løget i grove både.
  4. Vend græskar, hvidløg og løg med salt, peber, olivenolie, og bag det i 20 – 30 min. Tag dem ud, når de er gyldne og bløde. Tag enkelte græskarstrimler fra til pynt af pizzaen.
  5. Blend det hele med tørret oregano og balsamicoeddike, og tilsæt vand, til du har en cremet sauce. Stil til side.

Pizza

  1. Tænd ovnen på højeste temperatur gerne med et bagestål eller bagesten i.
  2. Rist svampene på en pande med smør. Stil til side.
  3. Brug dine hænder til forsigtigt at trykke dejen ud til en pizzabund.
  4. Smør græskarsauce på bunden, kom mozzarella, græskarstrimler og ristede svampe på pizzaen. Bag pizzaerne i 5-7 minutter til godt gyldne i kanten.

Et godt tip: Når du bruger Valsemøllen Bageenzym i din bagning får du sprødere og mere luftigt bagværk. Bageenzym kan derfor med fordel tilsættes til pizzadej, da man her netop gerne vil have et luftigt og sprødt resultat.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.