- Gæren opløses i den tempererede kærnemælk (ca. 25°C).
- Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af hvedemelet. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere hvedemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
- Dejen hæves tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
- Herefter slås luften ud af dejen og 2 brød formes og puttes i form.
- Brødene efterhæver tildækket i en form i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
- Brødene ridses og pensles med mælk eller vand, kan evt. drysses med birkes.
- Bages i en forvarmet ovn i ca. 30-35 min. ved 220°C (varmeluft = 200°C).
Opskrift
- 50 g gær
- 5,5 dl økologisk kærnemælk
- 150 g Valsemøllen Fuldkornshvedemel
- 300 g Valsemøllen Sigtet Speltmel
- 350 g Valsemøllen Hvedemel
- 2 spsk. olie
- 2 tsk. salt
- 2 tsk. honning