Sådan gør du
- Hæld posen med kageblanding i en skål, og tilsæt vand, olie og æg.
- Rør kagemassen sammen med en ske i ca. 1-2 minutter, til den er glat og blank.
- Smør springformen, eller beklæd den med bagepapir. Hæld kagedejen op, og fordel dejen jævnt.
- Bag kagen ved 180°C (ved varmluft 160°C) i ca. 20-25 minutter.
- Lav karameltoppingen, mens kagen er i ovnen. Se evt. video nederst. Hæld posens indhold i en gryde sammen med fløde, og kog op ved middel varme. Lad simre ved svag/middel varme i ca. 25 minutter, eller til karamellen er tyknet og har en flot, gylden farve. Rør jævnligt i massen, og hold godt øje.
- Lad kagen og karameltoppingen køle af i ca. 25 minutter, hvorefter toppingen hældes/smøres over den afkølede kage.
- Kom skumfiduserne på efter karameltopping er hældt på. Bag kagen igen ved 180°C (ved varmluft 160°C) i 5-10 minutter.
Et godt tip: Brug også Saltkaramelkage bageblandingen til at bage saltkaramelmuffins.