Sådan gør du
Vaniljekransebund
- Tænd ovnen på 190ºC, varmluft.
- Pisk sukker og smør godt sammen.
- Pisk æggeblommerne i, og tilsæt til sidst mel og korn fra vaniljestangen.
- Fordel dejen i en 18 cm kagering med bagepapir i bunden.
- Bag bunden i kageringen i 10-12 minutter, til den er gylden.
- Lad bunden køle helt af på en rist.
Risalamandemousse
- Udblød husblas i koldt vand i 15 minutter.
- Rør kold risengrød, flormelis, finthakkede mandler og flødeost godt sammen. Stil til side.
- Pisk 3 dl fløde til en let flødeskum, den skal ikke være helt fast. Stil til side.
- Kog 25 g fløde op, fjern fra blusset og smelt husblassen heri.
- Vend den piskede flødeskum sammen med ostecremen, men gem 2 spsk. flødeskum til at røre rundt i den varme fløde med husblas, så den køler lidt ned, inden den kommer i ostecremen.
- Vend derefter forsigtigt husblasmassen rundt i ostecremen.
- Beklæd en 18 cm kagering med kageplast og placer den færdigbagte og afkølede vaniljekransebund heri.
- Hæld moussen ovenpå bunden, og sæt kagen på frys i 1 time.
Kirsebærgelé
- Udblød husblas i koldt vand i 15 minutter.
- Si kirsebærrene fra saucen, så du kun har saucen tilbage.
- Kog kirsebærsaucen op til kogepunktet, og tilsæt saften fra 1 citron.
- Vrid husblassen fri fra vand, og rør den ud i den varme masse.
- Lad saften køle af i 10-15 minutter i køleskabet.
- Hæld forsigtigt den lunkne kirsebærgelé over den frosne kage, og sæt den tilbage på frys i 30 minutter.
Tuile-kiks
- Pisk alle ingredienser godt sammen til en ensartet dej.
- Smelt lidt smør og pensl din form godt, så kiksen ikke hænger fast. Alternativt kan du smøre tynde lag ud på bagepapir af kiksedejen i den form du ønsker.
- Fordel et lag dej i formen eller smør tyndt ud i fine former på et stykke bagepapir, og bag i ovnen ved 180ºC, varmluft i 5 minutter indtil de er let gyldne.
- Pensl med guldstøv.
- Fjern straks kiksen fra formen med en pincet, inden de bliver sprøde og sætter sig fast.
- Tag kagen op af fryseren og pynt kagen med kiks, som du ønsker det.
Et godt tip: Vil du hellere bare en række små tærter end én stor? Så prøv opskriften på små juletærter med kirsebærmazarin.