Julecheesecake med risalamandemousse og vaniljekransebund

Bag en flot og lækker julecheesecake med risalamandemousse og vaniljekransebund. Perfekt til desserten.

Opskriften er udarbejdet i samarbejde med Frederik Haun, som har skabt en julekage med smag af risalamande, som de fleste får serveret juleaften. Kagen er toppet med en gele af kirsebær, som minder om kirsebærsovsen, vi kommer oven på risalamanden.

Vaniljekransebunden er lavet med Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel, som har et lavere indhold af gluten end almindeligt hvedemel, og derfor giver vaniljekransebunden ekstra sprødhed og et rette knæk, som du kender fra julesmåkagerne.

Se flere juleopskrifter her.

Se opskrift
Julecheesecake med risalamandemousse og vaniljekransebund

Køkkentid
2 t

Ventetid
2 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

Til 10 personer

Vaniljekransebund

90 g smør
60 g rørsukker
2 æggeblommer
1/2 vaniljestang (gerne tahiti)
125 g Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel

Risalamandemousse

300 g risengrød kogt m. vanilje
125 g flødeost
100 g flormelis
3 dl piskefløde
60 g smuttede og finthakkede mandler
3 blade husblas
25 g fløde

Kirsebær gelé

1/2 l kirsebærsauce
1 citron
4 blade husblas

Tuile-kiks

50 g flormelis
40 g Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
40 ml fløde
40 ml æggehvide
Smør til formen
1 knivspids salt
Guldstøv

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

Vaniljekransebund

 

  1. Tænd ovnen på 190ºC, varmluft.
  2. Pisk sukker og smør godt sammen.
  3. Pisk æggeblommerne i, og tilsæt til sidst mel og korn fra vaniljestangen.
  4. Fordel dejen i en 18 cm kagering med bagepapir i bunden.
  5. Bag bunden i kageringen i 10-12 minutter, til den er gylden.
  6. Lad bunden køle helt af på en rist.

Risalamandemousse

 

  1. Udblød husblas i koldt vand i 15 minutter.
  2. Rør kold risengrød, flormelis, finthakkede mandler og flødeost godt sammen. Stil til side.
  3. Pisk 3 dl fløde til en let flødeskum, den skal ikke være helt fast. Stil til side.
  4. Kog 25 g fløde op, fjern fra blusset og smelt husblassen heri.
  5. Vend den piskede flødeskum sammen med ostecremen, men gem 2 spsk. flødeskum til at røre rundt i den varme fløde med husblas, så den køler lidt ned, inden den kommer i ostecremen.
  6. Vend derefter forsigtigt husblasmassen rundt i ostecremen.
  7. Beklæd en 18 cm kagering med kageplast og placer den færdigbagte og afkølede vaniljekransebund heri.
  8. Hæld moussen ovenpå bunden, og sæt kagen på frys i 1 time.

Kirsebærgelé

 

  1. Udblød husblas i koldt vand i 15 minutter.
  2. Si kirsebærrene fra saucen, så du kun har saucen tilbage.
  3. Kog kirsebærsaucen op til kogepunktet, og tilsæt saften fra 1 citron.
  4. Vrid husblassen fri fra vand, og rør den ud i den varme masse.
  5. Lad saften køle af i 10-15 minutter i køleskabet.
  6. Hæld forsigtigt den lunkne kirsebærgelé over den frosne kage, og sæt den tilbage på frys i 30 minutter.

Tuile-kiks

 

  1. Pisk alle ingredienser godt sammen til en ensartet dej.
  2. Smelt lidt smør og pensl din form godt, så kiksen ikke hænger fast. Alternativt kan du smøre tynde lag ud på bagepapir af kiksedejen i den form du ønsker.
  3. Fordel et lag dej i formen eller smør tyndt ud i fine former på et stykke bagepapir, og bag i ovnen ved 180ºC, varmluft i 5 minutter indtil de er let gyldne.
  4. Pensl med guldstøv.
  5. Fjern straks kiksen fra formen med en pincet, inden de bliver sprøde og sætter sig fast.
  6. Tag kagen op af fryseren og pynt kagen med kiks, som du ønsker det.

Et godt tip: Vil du hellere bare en række små tærter end én stor? Så prøv opskriften på små juletærter med kirsebærmazarin.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.