Sådan gør du
DAG 1
Mazarinbund
- Pisk smør og sukker luftigt.
- Riv marcipanen, og tilsæt sukker og smør.
- Pisk ægget i, og pisk kort, indtil massen er samlet og ensartet.
- Vend melet i dejen.
- Hæld dejen i en springform på 20 cm med bagepapir, og bag kagen i ovnen ved 175 grader alm. ovn. i cirka 30 minutter.
- Lad den køle af på en rist.
Hasselnøddepraliné
- Kom hasselnødderne på en bageplade med bagepapir og varm dem i ovnen ved 150 grader i 12-15 min. Hold godt øje med dem, så de ikke bliver for mørke. Lad dem køle af og massere. hasselnødderne i et viskestykke så skallen falder af.
- Rist hasselnødderne af på panden, så de bliver gyldne.
- Kom sukkeret på en pande og varm op ved middelvarme. Begynd at rør stille og roligt, når det meste af sukkeret er smeltet og blevet gyldent.
- Vend kort hasselnødderne i karamellen.
- Hæld massen på et papir og lad det køle helt af til det bliver stift.
- Bræk det i små stykker, og kør dem på en minihakker i 10-15 minutter, indtil konsistensen er helt flydende, som kan ses i videoen.
- Smelt hvid chokolade i mikroovnen, og vend det sammen med hasselnødmassen.
- Hæld det over den lune mazarinkage.
- Sæt kagen på frys i minimum 3 timer, til den har sat sig, så den er klar, til at udstikke bunde.
- Brug en udstikker der passer til din silikoneform, og udstik bunde.
Hindbærmousse
- Kom hindbær, sukker, vaniljekorn og -stang samt citronsaft i en gryde, og bring i kog.
- Lad det simre i 5 minutter.
- Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter.
- Hæld hindbærrene i en sigte, og si saften fra.
- Vrid husblas fri for vand, og rør den straks ud i den varme hindbærsaft.
- Lad saften køle af til håndvarm.
- Pisk fløden til en let flødeskum, og vend forsigtigt flødeskum i saften.
- Fordel hindbærmoussen i din silikoneform og sørg for at den er fast. Hvis den er for flydende skal den på køl igen.
- Pres forsigtigt bundende ned i moussen, så du får støbt en kugle.
- Sæt kagerne på frys natten over.
DAG 2
Mørdej m. kakao
- Rør mel, kakao, salt og flormelis sammen.
- Smuldre det kolde smør i melet, indtil der ikke er store klumper af smør mere.
- Hæld ægget i, og pisk kort til massen er ensartet.
- Rul mørdejen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir, og læg på frys i 10 minutter.
- Stik 6 bunde, og kom dem på en bageplade med bagepapir (diameter skal være 2 cm større end åbningen af din silikoneform).
- Bag i ovnen på 175 grader ca. 15 minutter.
- Lad dem køle af på en rist.
Glaze
- Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter.
- Kog sukker, glukosesirup og vand sammen.
- Tag gryden af varmen, og smelt husblas heri.
- Rør kondenseret mælk i stille og roligt.
- Hak chokoladen fint, og kom den i en høj kande.
- Hæld den varme sukkermasse over chokoladen.
- Sæt stavblenderen i kanden, skråt for at undgå bobler, og stavblend til en ensartet masse.
- Tilsæt brun pastafarve efter den ønsket farve og stavblend.
- Kom glazen i køleskabet med film over, og lad den køle ned til 31 grader. Er den blevet for kold, kan den opvarmes stille og roligt i en balje med varmt vand.
Samling af desserterne
- Befri de frosne moussekugler fra formen, og hæld glazen udover i en hurtig bevægelse, så det dækker hele kagen.
- Placere kagerne på kakao mørdejsbundende.
- Pynt med guld.
Et godt tip: Er du mere til en tung chokoladekage eller passionsfrugtmousse? Så tag et kig i vores andre opskrifter på nytårsdesserter lige her.