Sådan gør du
Dag 1 – Poolish
- Kom vand i en skål, og rør gæren heri.
- Tilsæt mel, og rør gør det godt sammen, til det hele er samlet godt.
- Dæk skålen til med film eller et låg, og lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur.
- Sæt dejen i køleskabet i 20-24 timer.
Dag 2 – Hoveddej
- Tag poolishen ud af køleskabet, og lad den stå ved stuetemperatur i 1 time.
- Kom vand og poolish dejen i en skål, og rør sammen. Tilsæt mel. Ælt dejen i 5 minutter på røremaskine ved lav hastighed. Lad dejen hvile i 5 minutter.
- Tilsæt salt, og ælt dejen i yderligere 5 minutter ved mellem hastighed. Dejen er færdigæltet, når den er blank og glat. Se tips til æltning af pizzadej her.
- Smør olivenolie i en skål, og kom dejen i. Lad dejen hæve i 1 time ved stuetemperatur.
- Vend dejen ud på et let melet bord, og del dejen i 6 lige store klumper a 275 g.
- Stram dejkuglerne op til kugler ved at folde oversiden ind i bunden af dejen. Se hvordan her.
- Kom dejkuglerne i en lukket kasse fx. hævekasse, og sæt dem på køl i 24 timer.
Dag 3 – Form pizzabundene
- Varm pizzaovnen op til 400-450°C, eller opvarm almindelig ovn med varmluft til maks. varme (ca. 300°C) gerne med bagestål/pizzasten.
- Tag dejkuglerne ud fra køl, og drys mel ud på bordet. Tryk forsigtigt dejen ud, indtil den er tynd i midten og stadig har fylde i siderne.
- Kom fyld på pizzaerne, og bag i 60-90 sekunder i pizzaovn eller 4-5 minutter øverst i alm. ovn.
Et godt tip: Er du i tvivl om fyldet til din pizza? Find en masse god inspiration til hvad du kan komme på din pizza, her.