Napolitansk pizza med biga

Bag napolitansk pizza med biga, som giver din pizzabund masser af smag og den karakteristiske skorpe med flotte lufthuller. En biga dej er en fordej, som du kan bruge til både brød og pizza. Det giver dit færdige bagværk en ekstra god smag, fordi langtidshævningen over flere dage giver dejen tid til at udvikle den lækre smag.

Opskriften er med Tosca Farina Pizzamel, som har en høj bagestyrke (w-værdi) på 280/290, hvilket betyder, at det har en høj vandoptagelse og fungerer godt til langtidshævning, som når du bager med biga.

Se opskrift

Køkkentid
1,5 t

Ventetid
3 dage


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Napolitansk pizza med biga: 5 ud af 5 baseret på 15 anmeldelser

Opskrift

6 stk.

Biga 

982 g Tosca Farina Pizzamel 
491 g vand (27-28°C)
3,3 g tørgær eller 14 g frisk gær

Hoveddej

147 g vand
26 g salt
1476 g biga

Durummel til at drysse på bordet

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Dag 1 – Biga

 

  1. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt melet. Spred alle dine fingre, og kør dem igennem blandingen uden at ælte. Blev ved, indtil der ikke er mere mel i bunden.
  2. Lad bigaen stå i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i 30-60 minutter.
  3. Sæt bigaen på køl i 24-48 timer.

Dag 2 – Hoveddej

 

  1. Tag bigaen ud af køl, og lad den stå ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
  2. Kom bigaen op i røremaskinen, og tilsæt vand. Ælt dejen i 5-7 minutter ved lav hastighed. Lad dejen hvile i 15 minutter.
  3. Tilsæt salt, og ælt dejen i yderligere 6-8 minutter ved mellem hastighed. Dejen skal være blank, glat og skal kunne strækkes lang før den er færdigæltet. Lad evt. dejen hvile i 5 minutter, hvorefter dejen kan foldes/strammes op.
  4. Lad dejen hæve i 60 minutter.
  5. Del dejen op i 6 kugler a 275 g, og stram kuglerne op ved at folde oversiden ind i bunden af dejen. Se hvordan her.
  6. Placer dejkuglerne i en lukket kasse, gerne hævekasse, og sæt dem på køl i ca 24-48 timer.

Dag 3

 

  1. Varm pizzaovnen op til 400-450°C, eller opvarm almindelig ovn med varmluft til maks. varme (ca. 300°C) gerne med bagestål/pizzasten.
  2. Tag dejkuglerne ud fra køl, og drys mel ud på bordet. Tryk forsigtigt dejen ud, indtil den er tynd i midten og stadig har fylde i siderne.
  3. Kom ønskede fyld på pizzaerne, og bag i 60-90 sekunder i pizzaovn eller 4-5 minutter øverst i alm. ovn.

Et godt tip: Er du i tvivl om fyldet til din pizza? Find en masse god inspiration til hvad du kan komme på din pizza, her.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.