Sådan gør du
- Opløs gæren i den kolde kærnemælk og derefter tilsæt mel og salt.
- Ælt dejen indtil den slipper kanterne på skålen, cirka 10 minutter – brug en røremaskine.
- Lad dejen hæve i 1-2 timer i køleskab, helst natten over, det giver brødet mere smag.
- Fordel lidt durum mel på bordet og hæld dejen ud herpå.
- Del dejen i tre lige store stykker. Form dejstykkerne til cigar formede brød (kaldes Filone på Italiensk).
- Sæt brødene på en bageplade med bagepapir.
- Lad brødene hæve i 60 minutter på et lunt sted.
- Bag brødene i en forvarmet ovn ved 190 °C varmluft på midterste rille i ca. 35 min.
- Lad brødene køle af på bradepladen.
Tip! Hold salten tilbage, og hæld det i dejen efter den er æltet i mindst 10 min., det gør dejen stram, og dit bageresultat bliver endnu bedre.