Sådan gør du
- Lun mælken i en gryde til den er godt varm og hæld det i en skål.
- Kom smørret i, og rør sammen.
- Tilsæt gær og rørsukker, og rør i skålen til gæren er opløst.
- Tilsæt æg, kardemomme, salt, citronskal og mel. Ælt til dejen slipper skålens kanter.
- Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 30 minutter.
- Varm palmin op til 180°C i en gryde.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 1 cm i tykkelse og ca. 20 x 25 cm i bredde og længde. Skær dejen ud i 10 rektangler på 5 x 10 cm.
- Skær et ca. 3 cm. snit i midten af hvert rektangel. Det er vigtigt, at du laver et langt nok snit, da klejnen gerne skal have et hul i midten – det sikrer, at de kan bages helt igennem, når de friteres.
- Træk den ene ende af dejen igennem snittet.
- Læg klejnerne på et stykke bagepapir.
- Når palminen er 180°C, koges hver klejne til de er godt gyldne på hver side. Det er vigtigt at din palmin har præcis rette temperatur på 180°C, før du kommer klejnerne i.
- Læg klejnerne på en rist eller et fedtsugende papir.
- Rør flormelis, citronsaft og lidt gul frugtfarve sammen.
- Pynt de afkølede klejner.
Et godt tip: Kender du til forskellen på de forskellige typer af klejner? Find bageskolen Sådan laver du klejner, her.