Sådan gør du
Kagebund:
- Forvarm ovnen til 180˚ (varmluft). Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Sigt mel, kakao, bagepulver og salt sammen.
- Pisk æggehviderne stive med halvdelen af sukkeret (100 g).
- I en separat skål piskes æggeblommerne med resten af sukkeret (100 g), olie og vaniljesukker, indtil blandingen er en lys og tyk æggesnaps.
- Fold forsigtigt de piskede æggehvider i æggesnapsen.
- Tilsæt melblandingen via en si, og fold forsigtigt, indtil dejen er jævnt blandet.
- Fordel dejen jævnt i 1 cm tykkelse på bagepapiret
- Bag ved 180˚ (varmluft) i 15-16 minutter indtil bunden er gylden.
- Vend den varme kage ud på et rent, kakaodrysset viskestykke (den skal vendes rundt, så bagepapiret vender op ad).
- Rul nu viskestykket sammen om bunden imens bagepapiret er på, så den former en roulade. Lad kagen køle helt af i denne form
Ganache:
- Varm fløden op til lige under kogepunktet, og hæld den over den finthakkede chokolade. Lad det stå og trække i 2-3 minutter.
- Rør ganachen, indtil den er glat og ensartet. Stil ganachen på køl i 30-60 minutter eller indtil den tykner lidt.
Hvid chokoladecreme med kirsebærsmag:
- Kog sukker og kirsebærsauce sammen i en gryde, og lad det simre i 5 minutter.
- Varm fløden op til lige under kogepunktet.
- Hæld den varme fløde i kirsebærsaucen under omrøring.
- Tilsæt den finthakkede hvide chokolade, og rør rundt, indtil chokoladen er smeltet og massen er ensartet.
- Hæld chokolademassen i en skål, og pisk i 5 minutter, indtil den er glat og blank, men kun er lidt lun.
- Tilsæt smørret lidt ad gangen, og pisk i yderligere 5 minutter, indtil cremen tykner.
- Sæt den på køl 15 min. og pisk nu igen til cremen kan holde formen.
Samling af kagen:
- Rul den afkølet kage ud igen, fjern bagepapiret og smør med et lag kirsebærsauce.
- Fordel kirsebærcremen i et jævnt lag og rul rouladen sammen igen.
- Sæt rouladen på frys i 45 min.
- Hæld ganach udover rouladen, den skal være flydende nok til at kunne løbe udover rouladen og dække den til. Skrab det overskydende væk i bunden. Sæt den på køl 15 min.
- Træk spor med en gaffel i fine bølger på chokoladen.
- Skær de grimme ender fra, og top med kirsebær fra kirsebærsaucen.
- Nu er den klar til at blive serveret.