Bûche de Noël – Juleroulade med kirsebær og mælkechokolade

Bag en lækker Bûche de Noel, og imponer hele familien i juletiden. “Bûche de Noel” betyder juletræstamme og kagen, som er en af de mest fasttømrede franske juletraditioner, symboliserer den store træstamme man i sin tid brugte til at smide i pejsen juleaften, så huset kunne holdes varmt mens man forlod huset for at gå til julemesse i kirken ved midnat.

Den klassiske franske juleroulade er udviklet og fortolket af Frederik Haun og er lavet med kirsebær og mælkechokolade. Kast dig ud i en lækker juleopskrift. Du kan også finde flere juleopskrifter her.

Se opskrift

Køkkentid
1,5 time

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 juleroulade - 8-10 portioner

Kagebund

160 g Kage Hvedemel fra Valsemøllen
10 g kakaopulver
1 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
6 æggehvider (150 g)
6 æggeblommer (120 g)
200 g sukker (deles i to)
30 ml solsikkeolie
1 spsk vaniljesukker

Hvid chokoladecreme med kirsebær

75 g sukker
1 glas kirsebærsauce, her er brugt Ries Originale Kirsebærsauce
(100 g uden bær – resten gemmes til samling af rouladen)
1,5 dl piskefløde
125 g hvid chokolade, finthakket
70 g smør, blødt

Ganache-topping

1,5 dl piskefløde
200 g mælkechokolade, finthakket

Samling og pynt

Resten af kirsebærsaucen

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Kagebund:

  1. Forvarm ovnen til 180˚ (varmluft). Beklæd en bageplade med bagepapir.
  2. Sigt mel, kakao, bagepulver og salt sammen.
  3. Pisk æggehviderne stive med halvdelen af sukkeret (100 g).
  4. I en separat skål piskes æggeblommerne med resten af sukkeret (100 g), olie og vaniljesukker, indtil blandingen er en lys og tyk æggesnaps.
  5. Fold forsigtigt de piskede æggehvider i æggesnapsen.
  6. Tilsæt melblandingen via en si, og fold forsigtigt, indtil dejen er jævnt blandet.
  7. Fordel dejen jævnt i 1 cm tykkelse på bagepapiret
  8. Bag ved 180˚ (varmluft) i 15-16 minutter indtil bunden er gylden.
  9. Vend den varme kage ud på et rent, kakaodrysset viskestykke (den skal vendes rundt, så bagepapiret vender op ad).
  10. Rul nu viskestykket sammen om bunden imens bagepapiret er på, så den former en roulade. Lad kagen køle helt af i denne form

Ganache:

  1. Varm fløden op til lige under kogepunktet, og hæld den over den finthakkede chokolade. Lad det stå og trække i 2-3 minutter.
  2. Rør ganachen, indtil den er glat og ensartet. Stil ganachen på køl i 30-60 minutter eller indtil den tykner lidt.

Hvid chokoladecreme med kirsebærsmag:

  1. Kog sukker og kirsebærsauce sammen i en gryde, og lad det simre i 5 minutter.
  2. Varm fløden op til lige under kogepunktet.
  3. Hæld den varme fløde i kirsebærsaucen under omrøring.
  4. Tilsæt den finthakkede hvide chokolade, og rør rundt, indtil chokoladen er smeltet og massen er ensartet.
  5. Hæld chokolademassen i en skål, og pisk i 5 minutter, indtil den er glat og blank, men kun er lidt lun.
  6. Tilsæt smørret lidt ad gangen, og pisk i yderligere 5 minutter, indtil cremen tykner.
  7. Sæt den på køl 15 min. og pisk nu igen til cremen kan holde formen.

Samling af kagen:

  1. Rul den afkølet kage ud igen, fjern bagepapiret og smør med et lag kirsebærsauce.
  2. Fordel kirsebærcremen i et jævnt lag og rul rouladen sammen igen.
  3. Sæt rouladen på frys i 45 min.
  4. Hæld ganach udover rouladen, den skal være flydende nok til at kunne løbe udover rouladen og dække den til. Skrab det overskydende væk i bunden. Sæt den på køl 15 min.
  5. Træk spor med en gaffel i fine bølger på chokoladen.
  6. Skær de grimme ender fra, og top med kirsebær fra kirsebærsaucen.
  7. Nu er den klar til at blive serveret.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.