Rabarbertærte med quinoa og saltet marengs

Lækker rabarbertærte med quinoa og saltet marengs. Den perfekte tærte, hvis du elsker det søde og syrlige i kombination.

Rabarbertærte er et hit hos mange, og du kan sagtens bage tærten uden at lave et marengslåg, men det giver din tærte det sidste pift og smager skønt! Hvem have troet at man kunne bage en rabarbertærte med quinoa? Det giver en godt struktur til din tærtedej, og er lækker i samspil med marcipan og vanilje.

Se opskrift
Rarbarbertærte med quinoa

Køkkentid
1 time

Ventetid
55 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rabarbertærte med quinoa og saltet marengs: 3 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

Ca. 6-8 personer

Bagte rabarber
300 g rabarber
150 g lyst rørsukker
½ vaniljestang
½ økologisk citron, saft og skal

Tærtedej
100 g Valsemøllen økologiske quinoa
3 dl vand
1 vaniljestang
150 g lyst rørsukker
2 store æg
0,75 dl rapsolie
110 g Valsemøllen hvedemel
1 tsk. bagepulver
25 g smør, smeltet
50 g rå marcipan, revet
1/2 tsk. salt

Saltet marengs
4 past. æggehvider (180 g)
360 g sukker
En knivspids salt

Sådan gør du

Bagte rabarber

  1. Rens rabarberne og skær dem ud i små stykker (ca. 2 cm stykker).
  2. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.
  3. Kom rabarberstykkerne, vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, fint revet citronskal og citronsaft op i en lille fad, og bag rabarberne ved 160°C i 15-20 min.
  4. Fjern vaniljestangen, og lad de bagte rabarber køle lidt af, imens du forbereder tærten.

Tærtedej

  1. Kom quinoa og vand op i en gryde og kog quinoa til de bliver glasagtige – ca. 10-15 minutter. Hæld overskydende vand fra og lad dem køle lidt.
  2. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.
  3. Pisk vaniljesukker, sukker og æg lyst og luftigt og pisk herefter rapsolie i.
  4. Sigt hvedemel og bagepulver i æggesnapsen.
  5. Smelt smørret og brun det en smule. Vend det forsigtigt i dejen og tilsæt revet marcipan og salt.
  6. Hæld dejen op i en smurt tærteform. Placer de bagte rabarberstykker i dejen og pres dem lidt ned i dejen.
  7. Bag rabarbertærten ved 200°C (varmluft 180°C) i 45-50 minutter.
  8. Lad tærten køle lidt af inden du sprøjter saltet marengs på.

Saltet Marengs

  1. Smelt sukker og æggehvider over et vandbad til sukkeret er opløst.
  2. Kom det i røremaskine, og pisk nu massen helt kold
  3. Tilsæt lidt salt, og pisk den glat og lækker (smag den til, så den er saltet nok – tilsæt evt. lidt mere salt).
  4. Kom marengsen op i en sprøjtepose med en stjernetyl og lav et gitterlåg af marengs. Se Ditte Julies video på metoden her
  5. Bag rabarbertærten i ovnen ved grill ca. 230°C i 3-5 minutter, hold øje med marengslåget bliver gyldent.
  6. Hold øje med din tærte hele tiden.
  7. Dekorer tærten som du ønsker det.
+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.