- Opløs gæren i lunkent vand og derefter tilsæt mel og salt.
- Ælt dejen indtil den slipper kanterne på skålen, cirka 10 minutter – brug en røremaskine.
- Lad dejen hæve tildækket i en olieret skål i 60 minutter.
- Hæld dejen ud i en slip-let ovnfast form (ca. 26×20 cm) og træk dejen ud til formens kanter eller fordel dejen på en bageplade
med bagepapir. - Skræl og skær rodfrugterne i små stave eller tern.
- Pres huller i dejen med fingrene, pensl med olie, og fordel skåret rodfrugter og afslut med krydderiblanding på toppen efter smag og behag. Jo mere krydderiblanding, des mere havsalt smag.
- Lad derefter dejen efterhæve tildækket i 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 260°C og sænk så temperaturen til 240°C (varmluft 220°C). Bag madbrødet i midten af ovnen i 20-25 minutter.
- Drys feta hen over brødet og server madbrødet til en lækker suppe.
Opskrift
25 g gær
3,5 dl vand
500 g Valsemøllen ØKO Tipo 00
1 ½ tsk. salt (gourmet salt)
2-3 spsk. olie til pensling
70 g gulerødder
70 g rødbede
70 g fetaost