Sprøde vaniljekranse, sprøjtevenlige

Jul uden sprøde vaniljekranse er ikke en rigtig jul. Det giver Ditte Julie os ret i, og derfor har hun også lavet en skøn opskrift på vaniljekranse, som er nem at arbejde med.

Vaniljekranse er en af julens helt store klassikere, bagt på Kage Hvedemel og dejen er perfekt til at bruge i en sprøjtepose i stedet for en maskine, når du skal forme dine kranse. Gem dine sprøde vaniljekranse i en kagedåse, så der altid er skønt julebag klar til uventede gæster.

Se opskrift
sprøde vaniljekranse

Køkkentid
40 min

Ventetid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Sprøde vaniljekranse, sprøjtevenlige: 3 ud af 5 baseret på 140 anmeldelser

Opskrift

ca. 30 stk.

80 g mandler
1 vaniljestang
180 g lyst rørsukker
200 g blødt smør
1 æg
250 g Valsemøllen Kage Hvedemel

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Rist mandlerne af i ovnen på 180oC varmluft i ca. 8-10 minutter og lad dem køle af
  2. Flæk vaniljestangen på den lange led, skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret
  3. Ælt vaniljesukker, sukker og smør godt sammen og tilsæt æg
  4. Blend mandlerne med ca. 100 g hvedemelet til mandelmel. Tilsæt mandelmelet og resten af hvedemelet, og ælt dejen glat og ensartet
  5. Kom dejen op i en sprøjtepose med en stor stjernetylle, og sprøjt ca. 30 vaniljekranse på en bageplade beklædt med bagepapir
  6. Bag vaniljekransene i midten af en forvarmet ovn ved 200oC (varmluft 180oC) i ca. 10-15 minutter – de skal være gyldne i farven.
  7. Lad de sprøde vaniljekranse køle af på en rist. Opbevar tørt i en lufttæt beholder.

Hvorfor bruge Kage Hvedemel?

Valsemøllen Kage Hvedemel er lavet af dansk vinterhvede, der har et lavere indhold af gluten end almindelig hvedemel til fx brød. Valsemøllen Kage Hvedemel gør dit bagværk ekstra luftigt og saftigt, samt giver dine småkager og tærtebunde det rette knæk. Har du ikke Valsemøllen Kage Hvedemel, kan du udskifte med en almindelig hvedemel.

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.