Sådan gør du
- Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud, og bland det med lidt af sukrinen.
- Kom smør, sukrin, vaniljesukrin, hvid hvede fuldkornsmel, bagepulver og salt op i en skål, og rør (gerne med en røremaskine eller el-mikser) det hele sammen ved lav hastighed. Det skal ligne små krummer.
- Slå æggene ud i en skål og rør dem sammen. Hæld æggene op i en kande sammen med sødmælk.
- Når blandingen i skålen ligner små krummer hældes lidt af æggeblandingen op i skålen, imens der fortsat røres. Gør det gerne over 3 omgange og lad røremaskinen køre lidt mellem hver hældning.
- Fordel dejen i 12 muffinsforme (gerne en fast muffinsform med muffinspapir i). Kom ca. 4-5 friske blåbær i hver muffin og drys overfladen med sesam.
- Bag dem ved 190°C varmluft i ca. 15-20 minutter. Lad dem køle af i formen