Krydderboller med kardemomme

Når man bare har lyst til lækre og smagfulde krydderboller der får hele huset til at dufte af kardemomme.

Krydderboller er en perfekt måde at få en dejlig og duftende start på weekenden. Når huset dufter af krydderboller skal familien nok komme rendende. Disse krydderboller er lavet på Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel, der giver lidt ekstra struktur.

Se opskrift
krydderboller

Køkkentid
30 mi.

Ventetid
1 t. 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Krydderboller med kardemomme: 3 ud af 5 baseret på 15 anmeldelser

Opskrift

10 boller

25 g gær
3 dl lunken vand (ca. 35oC)
1 æg
25 g blødt smør
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
500 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel 

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i den lunkne vand, og tilsæt herefter de øvrige ingredienser.
  2. Ælt dejen godt sammen. brug gerne en røremaskine og ælt ved laveste hastighed i ca. 8 minutter og ved mellemste hastighed i ca. 2 minutter til dejen slipper siderne.
  3. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
  4. Del dejen i 10 lige store stykker, og form dem til boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket  et lunt sted i ca. 40 minutter.
  5. Pensl bollerne med æg eller vand. herefter bages bollerne ved 220oC (varmluft 200oC) i ca. 10-12 minutter, eller til de er gyldne.
  6. Lad krydderbollerne køle af på en rist.

Et godt tip: Mel som er malet på stenkværn, kan optage meget væske. Du skal derfor tage dig god til til at ælte dejen. Jo længere tid du ælter, jo mere vand kan dejen optage, og jo saftigere et brød får du.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.