Sådan gør du
Rouladebund
- Del æggene op i æggeblommer og æggehvider – ca. 5 æg til målene.
- Pisk 100 g æggeblommer, 100 g lyst rørsukker og vaniljesukker sammen til en tyk og luftig æggesnaps.
- Æggehviderne piskes let, og de 20 g sukker tilsættes og piskes stive.
- Vend mel og bagepulver i æggesnapsen og bagefter vendes æggehviderne forsigtig i.
- Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 210°C(190°C varmluft) i ca. 10-15 min.
- Når den kommer ud af ovnen, vendes den ud på et nyt stykke bagepapir og rulles med det samme ind i et rent viskestykke. Derefter skal den på køl. På den måde holder den form som en roulade og ikke revner.
Vaniljecreme
- Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret.
- Rør maizenaen ud i 1 spsk mælk og tilsæt æggeblommer, vaniljesukker og resten af sukkeret til blandingen. Rør det godt sammen til det er jævnt.
- Kom resten af mælken og den tomme vaniljestang i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet.
- Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle, imens du pisker konstant i gryden.
- Varm nu cremen op til den slår bobler og tykner godt, alt imens du hele tiden pisker. Tag gryden af varmen, fisk den tomme vaniljestang op.
- Hæld cremen op i en pose og sæt cremen i køleskab til den er helt kold. Pisk den kolde vaniljecreme lind og luftig.
Rabarberkompot
- Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret.
- Rens rabarberne og skær dem ud i små stykker.
- Kom vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, rabarber og citronskal og -saft op i en gryde og bring det i kog. Lad det herefter simre i 10 min. til rabarberne er møre og væden er kogt væk. Tag gryden af varmen. Lad det køle helt ned.
Samling af rouladen
- Rul forsigtigt rouladen ud og smør vaniljecreme ud over bunden (gem 2 spsk. til opsmøring af rouladen).
- Smør herefter rabarberkompotten ud over vaniljecremen. Rul rouladen sammen. Fast, men ikke sådan at fyldet presses ud.
- Pak rouladen ind i film og køl den på køl imens du laver marcipanen.
Marcipan omslag
-
- Ælt farven ind i marcipanen, og udrul marcipanen, så det passer med længden og omkreds af rouladen.
- Udrul marcipan i 6 mm tykkelse, og rul efter med en kagerulle med effekt.
- Pak rouladen ud og smør overpladen med lidt vaniljecreme.
- Rul marcipanen omkring rouladen og skær kanterne af.