Kardemommesnurrer

Lækre snurrer der spreder hygge i ethvert hjem. Vil du glæde dem du har kær med søde smørbagte kardemommesnurrer? Snurrerne har den skønneste og milde, aromatiske smag, som kun kardemomme kan byde på.

Kardemommesnurrer er svære at modstå. Måske har du længe gerne ville prøve, men har været i tvivl om hvordan du gør. Frygt ej. Cathrine Brandt, vores passionerede bagenørd, har udviklet den bedste opskrift på smørbagte kardemommesnurrer. Brug kardemomme kerner, og knus dem i en morter, det giver dine snurrer en helt fantastisk smag. Nederst i opskriften finder du en video, hvor vi viser, hvordan du snurrer det smukke bagværk. God fornøjelse!

Se opskrift
Kardemommesnurer

Køkkentid
40 minutter

Ventetid
1 t 55 minutter


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kardemommesnurrer: 4 ud af 5 baseret på 65 anmeldelser

Opskrift

12-14 stk.

Bløddej

200 g kold mælk
25 g gær
50 g sukker
1 æg
400 g Valsemøllen Økologiske Tipo 00 Hvedemel
100 g Valsemøllen Økologiske Dansk Stenformalet Hvedemel
12 g kardemomme (9 g skal i dejen – 3 g skal drysses over til sidst)
4 g salt
75 g smør
1 æg til pensling

Remonce

80 g blødt smør
100 g rørsukker
30 g brun farin

Sukkerlage*

75 g kogende vand
50 g sukker
1/4 vaniljestang (kan udelades)

Kardemommesukker

50 g rørsukker
3 g knust kardemomme eller 1 tsk. stødt kardemomme

Sådan gør du

  1. Kom mælk, gær og sukker i en skål og rør det sammen.
  2. Kom ægget i blandingen og rør det ud.
  3. Tilsæt mel, kardemomme, salt og ælt dejen til den er glat og skinnende og ikke hænger ved bordet.
  4. Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen. Lad dejen hæve tildækket i en skål eller på bordet.
  5. Kom husholdningsfilm og et viskestykke over, mens dejen hæver i 60 minutter ved stuetemperatur.
  6. Lav remoncen i mens dejen hæver. Rør sukker, brun farin og blødt smør sammen. Det gøres nemmest med en dejskraber.
  7. Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Rul den ud til et rektangel på 30 x 50 cm. Smør dejen med remonce over det hele. Fold en 1/3 af dejen ind mod midten. Fold den anden 1/3 ind over dejen, så du nu har tre lag dej. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 20 x 40 cm.
  8. Skær dejen i stimler på ca. 1-1,5 cm. Sno hver strimmel til en snurrer som vist i videoen. Vær forsigtig med ikke at stamme dejen for meget, da den så sprækker under efterhævningen.
  9. Kom snurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk den med husholdningsfilm og et klæde og lad dem efterhæve i 45 minutter ved stuetemperatur.
  10. Pensl snurrerne med et sammenpisket æg. Bag dem ved 230°C (varmluft 200°C) grader over/under varme i 8-10 minutter.
  11. Kog sukkerlagen* sammen, mens snurrerne bager. Kom sukker og vand i en gryde og kog det op. Sluk for blusset. Pensl de færdigbagte kardemommesnurrer med sukkerlage lige når de tages ud af ovnen og drys med kardemommesukker.
  12. Lad afkøle på en rist og nyd.
    *Sukkerlagen kan du udelade, hvis du ønsker. Sukkerlagen giver en flot og skinnende finish og holder kardemommesnurrerne bløde og saftige.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.