Sådan gør du
- Bland safran med lidt af sukkeret, og stød det i en morter.
- Smelt smørret blidt, tilsæt mælk, safransukker og gær. Rør godt, til gæren er opløst.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen igennem. Den må gerne være blød.
- Stil dejen til at hæve et par timer til dobbelt størrelse.
- Når dejen er hævet til ca. dobbelt størrelse, ælter du igennem igen.
- Del dejen i 20 stykker, og form dem efter fantasi og humør. Eller som på billedet.
- Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pynt med rosiner.
- Lad dem hæve en halv times tid. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Pensl med æg, og bag den i en forvarnet ovn 10-15 minutter. Hold øje – de skal være gyldne, men ikke brune.
- Server dem, med koldt smør – eller bare som de er (der ér jo også ligesom en del smør i). De er allerbedst, når de er friskbagte.
Udviklet af Bodil på Muttionline – lidt grønnere, lidt nemmere og med smæk på smagen.