Grydebrød med surdej

Grydebrød med surdej, er ikke kun smagfuldt og lækkert det er også et smukt brød at servere til middagen.

Hvis du ikke har bagt et grydebrød endnu, er det bare om at komme i gang! Grydebrød er nemme at arbejde med, de kræver blot lidt tid, da det skal koldhæve for at få mere smag i brødet. Et grydebrød med surdej har en fantastisk smag, og så får det en saftig krumme med en sprød skorpe.

Se opskrift
grydebrød med surdej

Køkkentid
5 t.

Ventetid
8-12 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grydebrød med surdej: 3 ud af 5 baseret på 137 anmeldelser

Sådan gør du

 

Dag 1

 

  1. Tag alt melet, 325 g vand og din aktive surdej og rør det sammen med hænderne indtil alt melet er inkorporeret.
  2. Lad det stå i 30-45 minutter, uden salt er tilsat.
  3. Efter 45 minutter hældes de sidste 50 g vand og salt i.
  4. Mix det hele sammen, så du har en samlet dej.
  5. Din dej skal nu stå ved stuetemperatur i ca. 4 timer.
  6. I de første to timer vendes dejen hver halve time og de sidste to timer, vendes dejen en gang i timen.
  7. Dette gøres ved at hive op i dejen og folde den ind over dejens midte.
  8. Når de 4 timer er gået, hældes dejen i hævekurv, beklædt med et hørklæde og drysset med mel.
  9. Stilles i køleskabet natten over.

Dag 2

 

  1. Dagen efter varmes ovnen op til 250 grader.
  2. Under opvarmningen stilles en støbejernsgryde ind i ovnen og varmer med.
  3. Når ovnen og gryden er helt varm, tages gryden ud og drysses med lidt mel i bunden.
  4. Vend nu din dej forsigtigt ned i gryden og giv det et snit med en meget skarp kniv.
  5. Kom låg på og stil gryden ind i ovnen.
  6. Bag med låg i 15-20 minutter. Tag herefter låget af gryden og bag yderligere 25 minutter til brødet er færdigt.
  7. Har du et termometer kan du bruge dette, til at tjekke at brødet er på ca. 96-98 grader i midten.
  8. Stil brødet på en rist, så det ikke danner kondens i bunden.

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.