Sådan gør du
Dag 1
- Tag alt melet, 325 g vand og din aktive surdej og rør det sammen med hænderne indtil alt melet er inkorporeret.
- Lad det stå i 30-45 minutter, uden salt er tilsat.
- Efter 45 minutter hældes de sidste 50 g vand og salt i.
- Mix det hele sammen, så du har en samlet dej.
- Din dej skal nu stå ved stuetemperatur i ca. 4 timer.
- I de første to timer vendes dejen hver halve time og de sidste to timer, vendes dejen en gang i timen.
- Dette gøres ved at hive op i dejen og folde den ind over dejens midte.
- Når de 4 timer er gået, hældes dejen i hævekurv, beklædt med et hørklæde og drysset med mel.
- Stilles i køleskabet natten over.
Dag 2
- Dagen efter varmes ovnen op til 250 grader.
- Under opvarmningen stilles en støbejernsgryde ind i ovnen og varmer med.
- Når ovnen og gryden er helt varm, tages gryden ud og drysses med lidt mel i bunden.
- Vend nu din dej forsigtigt ned i gryden og giv det et snit med en meget skarp kniv.
- Kom låg på og stil gryden ind i ovnen.
- Bag med låg i 15-20 minutter. Tag herefter låget af gryden og bag yderligere 25 minutter til brødet er færdigt.
- Har du et termometer kan du bruge dette, til at tjekke at brødet er på ca. 96-98 grader i midten.
- Stil brødet på en rist, så det ikke danner kondens i bunden.