Sådan gør du
Svensk knækbrød
- Bland vand, gær og salt.
- Tilføj maltmel, smør og sirup.
- Tilsæt fuldkornsmelet lidt ad gangen og til sidst stødt fennikel og lakridspulver.
- Ælt dejen godt, og stil den til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter.
- Tænd ovnen på 225°C almindelig ovn.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord og kør den tynd med en kagerulle, indtil dejen er 2-3 mm. tyk.
- Stik knækbrødene ud med en udstikker, der er omkring 10 cm. Lav et andet hul i midten med en udstikker på 2 cm.
- Læg knækbrødene på en bageplade beklædt med bagepapir, prik huller i knækbrødene med en gaffel og bag dem i ca. 12 minutter.
Ærtemos
- Kom alle ingredienser til ærtemosen i en blender og blend.
- Kan blenderen ikke få fat og køre mosen homogen, tilføj mere olie eller vand.
Server knækbrødene med ærtemos og evt. smør.