Sådan gør du
- Skær gulerødderne i mindre stykker, kog dem møre og blend dem til en pure.
- Tænd ovnen på 170°C (150°C varmluft) og beklæd en brødform med bagepapir.
- Vend gulerodspuréen med olie, ymer, sirup og æg.
- Bland havregryn, mel, hævemiddel og krydderier i og bland godt.
- Kom dejen i formen.
- Bages i ca. 1 time, men tjek om gulerodskagen er færdig med en tandstik efter 50 minutter og vurder om den skal have lidt mere.
- Når færdigbagt tages gulerodskagen op af brødformen og køler af på rist.
- Server gulerodskagen sammen med flødeost, honning og valnødder.
Et godt tip: Den lækre, svampede gulerodskage kan også gå for at være et sødt brød ligesom du kender bananbrød. Skal de være mere syndigt eller sødt, kan du evt. tilføje stykker af chokolade eller hakkede nødder i dejen. Samtidig kan du også blande lidt vanilje pulver i din flødeost, for at den får en smag der nærmer sig frosting.
Udviklet i samarbejde med Anja Suldrup – kandidat i Fødevareinnovation & Sundhed.