Sådan gør du
- Opløs gær i vandet.
- Skær æblet i små tern.
- Rør honning ud i vandet og kom solsikkekerner og æbletern ved.
- Rør salt, fuldkornsspeltmel og hvedemel i og ælt dejen på køkkenmaskine eller med elpisker med dejkroge i ca. 10 minutter.
- Fold dejen ind over sig selv 3 gange og lad den hvile i 30 minutter i en skål på køkkenbordet under et klæde.
- Gentag dette i alt 3 gange (svarende til 1,5 time)
- Sæt dejen i køleskab natten over.
- Om morgenen sættes en bagesten (alternativt en bageplade) i ovnen og der tændes på 250 grader.
- Lad ovnen være tændt i 30 minutter inden bollerne sættes ind, så stenen bliver gennemvarm.
- Vip dejen ud på et meldrysset bord og del den i 12 stykker med en dejskraber.
- Sæt stykkerne på bagepapir.
- Hiv bagepapiret med speltbollerne over på den brandvarme bagesten og bag dem i 12-15 minutter.