Grydebrød med manitobamel

Cathrine Brandt har lavet det perfekte grydebrød med manitobamel. Brødet skal ikke koldhæve, så du kan bage det på dagen. Nedenfor finder du den lækre opskrift på grydebrød

Manitoba økologisk hvedemel har et højt indhold af gluten, som gør at dejen bliver smidig, elastisk og nem at arbejde med. Vores grydebrød med manitobamel er sprødt og sejt på ydersiden samtidig med at det har et saftigt og luftigt indre. Det smager skønt med et tykt lag smør. Opskriften er utrolig nem at lave. Vil du se mere omkring tips til grydebrød, kan du klikke hen til vores bageskole. Vil man lave denne opskrift, skal man påregne op til 45 minutter i køkkenet og en ventetid på ca. 12 timer – Velbekomme!

Se opskrift
grydebrød manitobamel

Køkkentid
45 min.

Ventetid
12 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grydebrød med manitobamel: 3 ud af 5 baseret på 20 anmeldelser

Opskrift

1 brød

500 ml lunkent vand
150 g surdej som er klar til bagning
Evt. 1 lille kugle gær på størrelse med et lille blåbær
1 tsk. rørsukker
400 g Valsemøllen økologiske manitoba hvedemel
200 g Valsemøllen fuldkornshvedemel
50 g Grovvalsede havregryn
120 g Valsemøllen økologiske solsikkekerner
Kogende vand til opblødning
120 g gulerod uden skræl
1 spsk. groft salt

Grej
Hævekurv
Hørklæde
Støbejernsgryde
Evt. rismel

Sådan gør du

Dag 1:

  1. Kom vand, surdej, evt. gær, rørsukker, mel og havregryn i skålen. Rør ingredienserne sammen i en rørmaskine, til en lind masse uden klumper.
  2. Stil skålen til side med et klæde over.
  3. Kom solsikkekernerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem trække i en halv til en hel time sammen med dejen.
  4. Riv de skrællede gulerødderne groft på et rivejern.
  5. Når den halve til hele time er gået hældes alt væsken fra solsikkekernerne. De kommes i dejen sammen med de revne gulerødder og groft salt.
  6. Ælt dejen på en røremaskine i et par minutter ved lav hastighed, til dejen er samlet. Skru herefter maskinen op på middel-høj hastighed i ca. 10 min, til dejen samler sig om dejkrogen og dejen kan bestå glutentesten. Glutentesten består i at du skyller dine hænder med vand, tager et lille stykke dej mellem to fingre og strækker den. Kan dejen strækkes papirtyndt ud er den rørt færdig, hvis ikke, rør lidt længere, og lav testen igen!
  7. Hæld dejen i en oliebeklædt skål og lad den hæve ved stuetemperatur i 1,5 til 2 timer til dejen er hævet lidt op og viser god aktivitet.
  8. Kom lidt alm. mel, rismel eller en blanding i en hævekurv beklædt med et hørklæde.
  9. Drys ligeledes lidt mel og evt. grovvalsede havregryn ud på køkkenbordet, og kom dejen ud på køkkenbordet og fold siderne ind over hinanden. Rul derefter de modsatte sider ind over, så dejen får en spændstig overflade.
  10. Kom dejen i hævekurven ved at vende dejkuglen med foldningerne opad. Drys med lidt mel ovenpå, fold hørklædet ind over dejen, og sæt kurven på køl natten over. Gerne i 8-12 timer.

Dag 2:

  1. Tænd ovnen på 250°C varmluft og sæt en støbejernsgryde derind. Lad gryden stå i ovnen i en times tid, så den bliver gennemvarm.
  2. Når ovnen er klar, klippes et stykke bagepapir på størrelse med brødet.
  3. Dejen vendes ud på bagepapiret på bordpladen. Tag forsigtigt hævekurven og klædet af dejen, så klædet ikke hænger i. Snit evt. et mønster i dejen og fordel lidt ekstra grovvalsede havregryn ovenpå.
  4. Kom dejen (inkl. bagepapir) forsigtigt i den varme gryde. Læg låget på, og sæt gryden i den varme ovn.
  5. Bag brødet i ca. 35 minutter, og derefter uden låg i ca. 10-12 min til det er mørkt og gyldent på toppen.
  6. Når brødet er færdigt, sprødt og lyder hult, når du banker på det, vendes det ud af gryden på en bagerist.
  7. Lad brødet køle af, inden du skærer i det.
+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.