Hjemmebagte vaniljekranse, eller vanillekranse, er en af julens mest populære småkager. Den SKAL bare være i jule-kagedåsen. Lav vaniljekranse på en gammeldags kødhakker – præcis som vores bedsteforældre gjorde det – eller sæt dit eget præg på dine hjemmebagte vaniljekranse.
Vaniljekranse er en ægte julesmåkage. Vi giver dig de bedste bagetips til den helt perfekte vaniljekrans. Når du skal bage vaniljekranse, er det nemlig vigtigt, at dejens konsistens og krumme skal være sej, så kransene kan tygges. Vaniljekransene skal være sprøde og smuldre fra hinanden, når du tager en bid. Dejen skal være smuldret, men der må gerne være små klumper af smør hist og her – undlad derfor at ælte for meget i dejen.
Vaniljekranse behøver ikke kun laves i en gammeldags kødhakker. Med en sprøjtepose kan du komme langt, og med vores lækre opskrift, lavet af dygtige Ditte Julie, kan du nemt arbejde med vaniljekransedejen i en sprøjtepose. Du behøver heller ikke lave kranse ud af din dej. Du kan lave julehjerter, stjerner og mange andre faconer og former. Med vores julekatalog, giver vi dig gode tips og tricks til, hvordan du kan bruge vores småkagedej til at lave hyggelige julekager. Her kan du nemt bruge dejen fra dine vaniljekranse.
Har du en gammeldags kødhakker, eller plejer du at låne en til jul, så kast dig ud i at lave sprøde vaniljekranse på en kødhakker. De helt klassiske vaniljekranse bliver nemlig lavet på en gammeldags kødhakker. I videoen kan du se og få inspiration til, hvordan du former vaniljekranse via en kødhakker.
For at sikre det perfekte sprøde knæk handler det blandt andet om at bruge hvedemel, der ikke har et højt indhold af protein – som Valsemøllen Kage Hvedemel der er lavet af dansk vinterhvede, der har et lavere indhold af gluten end almindeligt hvedemel til fx brød. Bag derfor dine vaniljekranse med vores Kage Hvedemel – så er kransene garanteret det rigtige knæk.
Vaniljekranse er ikke kun gode i kagedåsen. Pift julebordet eller juletræet op med søde, sprøde vaniljekranse. Vaniljekranse som julepynt er en fin og traditionel måde at pynte op på. Bind en fin sløjfe omkring, hæng dem på juletræet og haps en vaniljekrans i ny og næ. Tag børnene med, når der skal bages til julen. Vi viser sammen med Cathrine Brandt, hvordan du kan tage dine børn med i julebageprocessen, og hvordan du kan bruge de klassiske vaniljekranse til spiselig julepynt.
til en samlet værdi af 3.000 kr.
Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.
Bag nemt med Airfryer
Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.
Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.
Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.
Konkurrencebetingelser
Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.) + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.