Duften af nybagte kanelsnurrer eller smagen af en lækker, blød tebolle, vil med garanti få de flestes tænder til at løbe i vand. Hemmeligheden ligger i den gode bløddej. Når du mestrer denne dej, giver det dig ligeså mange muligheder, som der er opskrifter.
En bløddej er en universal grunddej, som kan bruges til alverdens blødt bagværk med en lækker blød og lys krumme. Bløddej er en simpel dej bestående af hvedemel, gær, æg, smør, sukker og salt. Du kan bruge bløddejen til alt fra klassiske fødselsdagsboller, pølsehorn, burgerboller, kanelsnegle og -snurrer eller en klassisk brunsviger. Kombinationen af hvedemel, sukker og smør giver et lækkert luftigt resultat, specielt i den hjemmebagte version, hvor der er både tid og plads til at kæle lidt mere for detaljerne.
Husk altid at lade din bløddej hvile lidt, når du har æltet den færdig. Så får dejen ro til at optage alt væsken og samle sig. Hævning er en dyd i bagning, så klik dig også ind på vores bageskoletip no. 007 og lær mere om hævning.
En af de mange fordele ved en bløddej er, at den er så fleksibel. Du kan bruge den til så mange forskellige ting, når du bager. Vores opskrift på bløddej kan varieres i det uendelige. Det er ikke bare en opskrift på boller: Du kan fx tilsætte kardemomme, chokoladestykker og tørret frugt fx – kun bagefantasien sætter grænser.
En af de mange fordele ved en bløddej er, at den er så fleksibel. Du kan bruge den til så mange forskellige ting, når du bager. Vores opskrift på bløddej kan varieres i det uendelige. Det er ikke bare en opskrift på boller: Du kan fx tilsætte kardemomme, chokoladestykker og tørret frugt fx – kun bagefantasien sætter grænser.
Fremgangsmåden afhænger af, hvad du vil bruge din bløddej til. Her får du vores grundopskrift på bløde teboller, også kendt som de klassiske fødselsdagsboller.
50 g gær
4 dl. lunken mælk
1 æg
100 g blødt smør
60 g sukker
1 tsk. salt
800 g Valsemøllen ØKO Stenformalet Hvedemel eller Valsemøllen Dansk Hvedemel
De klassiske gulerodsbrud med revne gulerødder og solsikkekerner kan også laves som en sødere version og udskiftes med chokolade og ristede nødder. Brud er en bolle, der ikke er formet, som du normalt ville forme boller. Grunddejen er en bløddej uden æg, hvor ægget hakkes ind i dejen sammen med fyldet. Se hvordan du gør i videoen nedenfor
til en samlet værdi af 3.000 kr.
Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.
Bag nemt med Airfryer
Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.
Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.
Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.
Konkurrencebetingelser
Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.) + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.