Fremgangsmåde
- Pisk sukker og smør luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og giv hvert æg lidt røre-tid.
- Riv marcipan og vend den i dejen.
- Sigt Kage Hvedemel og bagepulver og vend det i dejen.
- Riv æblerne med skræl og vend det i dejen.
- Hæld dejen op i en springform (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden.
- Bag æblekagen i en forvarmet ovn ved 195°C (175°C varmluft) i ca. 35-40 minutter. Den skal være færdig bagt i midten, så tjek inden du tager den ud af ovnen.
- Lad kagen køle af i formen inden den frigøres ved hjælp af en lille kniv og placeres på et kagefad.
Æblechips
- Skær tynde skriver af æblet, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag dem i ovnen i ca. 1 time ved 120 °C (100 °C varmluft).
- Piske fløden til en sprøjtefast flødeskum og hæld den på en sprøjtepose med en rund glat tylle.
- Afsæt tre små perlerækker af flødeskum på den afkølede æblekage og pynt af med æblechips og skovsyrer.