Fremgangsmåde
- Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
- Smelt smørret i en gryde ved lav varme, lad det køle lidt af, og rør det i æggemassen.
- Bland mel, bagepulver og vaniljesukker, og kom det i dejen.
- Rør til dejen er jævn og glat.
- Hæld dejen i en smurt bageform.
- Skær æblerne i tynde både, og fordel dem i et tæt mønster oven på dejen.
- Bland kanel, sukker og hakkede nødder, og drys det over kagen i et jævnt lag.
- Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180°C (varmluft 160°C). i ca. 35 minutter – tjek med en kødnål el.lign., at den er gennembagt.
- Server gerne kagen, mens den endnu er lun, server med vaniljeis, cremefraiche eller græsk yoghurt.
Tip!
Faste, syrlige æbler giver det bedste resultat, når du bager æblekage. Brug gerne madæbler, for eksempel Belle de boskoop.