Æbleskiver med chokolade og æblekompot

Helt klassiske æbleskiver med en dejlig overraskelse i midten. Æbleskiver, æblekompot og mørk chokolade – det er tre ting, der passer ualmindeligt godt sammen, så hvorfor ikke bage hjemmebagte æbleskiver med chokolade og æblekompot i. Sæt julemusik på og nyd duften, der spreder sig i hjemmet, når du steger julens mange æbleskiver.

Opskriften er udviklet af Cathrine Brandt, der også har flere juleopskrifter liggende som f.eks. denne julestjerne. Se flere opskrifter fra Cathrine Brandt her.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Æbleskiver med chokolade og æblekompot: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

20-25 stk.

Æblekompot
200 g æbler – ca. 2 store æbler
100 g vand
½ vaniljestang
25 g rørsukker

Æbleskiver
150 g smør
3 æg
225 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
25 g rørsukker
3 g kardemommefrø, stødt
½ tsk. natron
4 g salt
300 g kærnemælk
Mørk chokolade

Sådan gør du

Æblekompot

  1. Skræl æblerne, og skær dem i små stykker.
  2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og pres dem sammen med lidt af rørsukkeret.
  3. Kom æbler, vand, vaniljesukker, rørsukker og den tomme vaniljestang i en gryde, og lad det simre i 10-15 minutter.

Æbleskiver

  1. Kom smørret i en gryde, og lad det lige netop smelte.
  2. Hæld det i en skål, og stil til side. Du behøver ikke at gøre gryden ren – den skal du bruge igen.
  3. Del æg i blommer og hvider.
  4. Rør hvedemel, rørsukker, kardemomme, natron og salt sammen.
  5. Kom kærnemælken i gryden, og lun det op til 40 grader.
  6. Tag gryden af varmen, og rør æggeblommerne i. Hæld det i melblandingen, og rør til dejen er homogen.
  7. Tilsæt smørret, og pisk det i til dejen er glat.
  8. Pisk æggehviderne stive i en skål, og vend dem forsigtigt i dejen.
  9. Varm en æbleskivepande op.
  10. Hæld dej i hvert hul. Kom 1 tsk. æblekompot og mørk chokolade i.
  11. Når de har sat skorpe, så drejes de en smule.
  12. Fortsæt med at vende æbleskiverne. Tilsæt en smule mere dej om nødvendigt.
  13. Hold æbleskiverne lune i ovnen ved 150 grader varmluft, mens du bager resten af æbleskiverne.

Et godt tip: Æbleskiverne kan selvfølgelig også laves uden æblekompot og chokolade. Du kan tilføje, marmelade, karamel eller små æblestykker i dine æbleskiver. Mulighederne er mange.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.