Bagels med fuldkorn

Du kender måske de saftige bagels smurt med cream cheese, den såkaldte New York Bagel. Og de er nemme at bage selv. Bagels med fuldkorn er saftige og mættende, som er svære at modstå.

Mangler du ny inspiration inden for bagning? Så synes vi, at du bør prøve at bage disse lækre bagels med fuldkorn. Bagværket med hullet i midten, som skal koges inden det skal bages. Det lyder mere kompliceret end det er. Dejen er dejlig nem at arbejde med, processen er lige til og så får du de lækreste sandwichbrød. Bag dem til madpakken eller brunchbordet, hvor de kan serveres enkelt med smøreost og laks eller som sandwich mad masser af fyld. God bagelyst!

Se opskrift
bagels med fuldkorn

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Bagels med fuldkorn: 4 ud af 5 baseret på 32 anmeldelser

Opskrift

9 stk.

300 g lunkent vand
25 g gær
20 g sukker
300 g Valsemøllen Dansk Fuldkornshvedemel eller Valsemøllen Hvid Hvede Fuldkornshvedemel
150 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
8 g salt
1 æg til pensling
Topping – du kan bruge f.eks. blå birkes, sesamfrø, nigellafrø, tørrede krydderurter, flagesalt…

 

 

Sådan gør du

  1. Kom vand, gær og sukker i en skål og rør til gæren er opløst. Kom mel og salt i og ælt dejen til den er samlet og glat. Det gøres nemmest på en røremaskine, men dejen er ret fast, så den kan også æltes på bordet.
  2. Dæk dejen til og lad den hæve i 45 minutter til dobbelt størrelse.
  3. Vend dejen ud på bordet og del dejen i 9 stykker á 90 gram. Form hver dejportion til en bolle ved at spænde den ind under sig selv. Lad dem hvile i 5-10 minutter til dejen slapper af. Prik i midten af hver bolle med pegefingeren og form et hul i hver bagel.
  4. Lad dem hvile tildækket på en bageplade beklædt med bagepapir, mens en gryde med vand koges op.
  5. Kog hver bagel i 1 minut på hver side. Kom dem på en rist, så de kan dryppe af.
  6. Tænd ovnen på 220°C varmluft. Læg dine bagels med fuldkorn på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Pisk et æg sammen med en gaffel. Pensl dine bagels og drys med ønsket topping.
  8. Bag dem i 15-18 minutter til godt gyldne.
  9. Afkøl på en rist og nyd.

Et godt tip: Vil du gerne have mindre fuldkorn i din bagels? Anvend 300 g hvedemel og 150 g fuldkorns hvedemel. Så får du en bagels der er lidt mere luftig og let.

Bagetip fra Cathrine Brandt

Du får de bedste bagels, når du arbejder nænsomt med dejen. Din dej skal æltes godt, så den får skabt et stærkt glutennetværk. Dejen vil føles fugtig under æltning, men under hævning får det grove mel tid til at optage og suge væske til sig. Du bliver belønnet med en dej, der er nem og rar at arbejde med, så du kan få skabt det karakteristiske hul i midten af din bagel. Hullet i midten sikrer en god og jævn bagning i din bagel – og så er det oprindeligt blevet brugt til, at de friskbagte bagels kunne hænge på en snor, når de skulle sælges. Arbejd forsigtigt med dejen under de forskellige steps i bagningen samt ved kogningen af dejen. Den første bagel kan blive lidt ujævn i kanterne indtil, at du lige finder teknikken – præcis ligesom den første pandekage heller aldrig bliver så fin.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.