Sådan gør du
Hvidløgsbrød
- Opløs gæren i vandet.
- Tilsæt sukker og olivenolie.
- Tilsæt hvedemel, og ælt til dejen er lind – skal slippe skålens kanter.
- Kom salt i dejen, og kør dejen ved fuld hastighed i ca. 1 minut. Lad dejen hæve tildækket lunt i 60 minutter.
- Lav imens hvidløgssmør ved at røre blødt smør med hakket persille, ét fed presset hvidløg og salt.
- Slå dejen sammen, og rul den ud til et rektangel på ca. 40 x 30 cm. Fordel hvidløgssmør på hele dejen, og kom godt ud i kanterne. Drys med revet mozzarella.
- Fold dejen sammen på midten på den lange led, og skær derefter strimler med en længde på 15 cm og 1,5 cm i bredden.
- Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende, og sno dejen modsat hinanden.
- Læg brødene over på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 200°C varmluft
- Pensl brødene med et sammenpisket æg.
- Bag i ca. 12-14 minutter, til de er lettere gyldne.
Tomatsuppe
- Tænd ovnen på 180°C varmluft.
- Skær peberfrugter, tomater og løg i grove stykker. Pil hvidløg. Kom alle grøntsagerne i et smurt ildfast fad med lidt olivenolie. Kom rosmarin og timian ved.
- Kom fadet i ovnen, og bag det hele i ca. 45 minutter.
- Kom alle bagte grøntsager i en blender med vand, flåede tomater og frisk basilikum. Undlad at komme rosemarin og timian med. Blend godt til en cremet suppe, og smag til med eddike, salt og peber.
- Servér med hvidløgsbrød.
Et godt tip: Skal det være nemt og hurtigt? Så kan du også prøve disse nemme hvidløgsbrød, som både kan bages på grill og i ovnen.