Banankage med chokoladecreme

Den bedste opskrift på svampet og lækker banankage med chokoladecreme. Er meget nem at lave og resultatet bliver godt hver gang.

Ditte Julies populære opskrift på den lækreste banankage. Passer perfekt til en hyggeligstund med gode venner og familie, eller som en nem hverdagskage. Leder du efter en opskrift på en nem banankage, kan du klikke på linket.

Se opskrift
banankage

Køkkentid
45 min.

Ventetid
35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Banankage med chokoladecreme: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

8 personer

Kage
1 vaniljestang
115 g lyst rørsukker
2 store æg
75 g Valsemøllen hvedemel eller Valsemøllen hvid hvede
½ tsk. bagepulver
75 g smør, smeltet
2 modne bananer
50 g hasselnødder

Chokoladecreme
200 g mælkechokolade
1½ dl piskefløde
20 g glukosesirup
20 g koldt smør

Pynt
50 g mørk chokolade, smeltet til pynt
50 g mørk chokolade, til krymmel
Lidt guldstøv og chokolade perler

Sådan gør du

Banankage

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab vaniljekornene ud. Bland vaniljekornene med lidt af sukkeret.
  2. Pisk æg, vaniljesukker og sukker til en luftig og hvid æggesnaps.
  3. Sigt mel og bagepulver i og fold det forsigtigt i æggesnapsen.
  4. Smelt smørret i en gryde og lad det brune lidt af, og vend det i dejen.
  5. Mos bananerne med en gaffel eller blend dem, og vend dem i dejen. Hak hasselnødder fint og vend i dejen.
  6. Hæld dejen op i en springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden.
  7. Bag kagen ved 200 °C (180 °C varmluft) i ca. 30-35 minutter. Lad kagen køle af.

Chokoladecreme

  1. Hak chokoladen fint og kom det op i en skål.
  2. Varm fløden og glukosesirup op i en gryde til lige under kogepunktet, og hæld det over chokoladen. Rør meget forsigtigt rund i chokoladefløden med en gummi dejskraber til chokoladen og fløden smelter sammen og bliver glat og blank.
  3. Rør til sidst smør i cremen med samme teknik. Lad cremen tykne på køl indtil den er sprøjtefast.
  4. Befri kagen fra formen ved hjælp af en skrap kniv og placer kagen på et fad, og fordel chokoladecremen på kagen.
  5. Smelt den ene portion chokolade og kom chokoladen op i et kornet. Dekorer kagen med nogle fine chokolade streger. Tag den anden portion chokolade og blend, og kom det herefter op i en lille pose med guldstøv og ryst. Pynt kagen af med guldkrymmel og chokolade perler.

banankage

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.