Sådan gør du
Banankage
- Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab vaniljekornene ud. Bland vaniljekornene med lidt af sukkeret.
- Pisk æg, vaniljesukker og sukker til en luftig og hvid æggesnaps.
- Sigt mel og bagepulver i og fold det forsigtigt i æggesnapsen.
- Smelt smørret i en gryde og lad det brune lidt af, og vend det i dejen.
- Mos bananerne med en gaffel eller blend dem, og vend dem i dejen. Hak hasselnødder fint og vend i dejen.
- Hæld dejen op i en springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden.
- Bag kagen ved 200 °C (180 °C varmluft) i ca. 30-35 minutter. Lad kagen køle af.
Chokoladecreme
- Hak chokoladen fint og kom det op i en skål.
- Varm fløden og glukosesirup op i en gryde til lige under kogepunktet, og hæld det over chokoladen. Rør meget forsigtigt rund i chokoladefløden med en gummi dejskraber til chokoladen og fløden smelter sammen og bliver glat og blank.
- Rør til sidst smør i cremen med samme teknik. Lad cremen tykne på køl indtil den er sprøjtefast.
- Befri kagen fra formen ved hjælp af en skrap kniv og placer kagen på et fad, og fordel chokoladecremen på kagen.
- Smelt den ene portion chokolade og kom chokoladen op i et kornet. Dekorer kagen med nogle fine chokolade streger. Tag den anden portion chokolade og blend, og kom det herefter op i en lille pose med guldstøv og ryst. Pynt kagen af med guldkrymmel og chokolade perler.