Sådan gør du
- Kom vand og gær i en skål, og rør til gæren er opløst.
- Tilsæt sukker, æg, frugtfarve, hvedemel og salt. Ælt dejen til den er sammenhængende.
- Tilsæt smør, og ælt dejen til den er glat, samlet og har en god glutenstruktur.
- Lad dejen hvile i 15 minutter tildækket ved stuetemperatur.
- Vend dejen ud på bordet, og del den i 15 portioner á 60 g. Form hver portion til en bolle.
- Fordel dem på to bageplader beklædt med bagepapir. Kom bollerne ind i en slukket ovn med lunt vand i en bradepande nederst i ca. 1-1,5 time, så bollerne hæver til luftige, lette og over dobbelt størrelse.
- Tag bollerne ud af ovnen, tænd ovnen på 220°C varmluft, og bag dem i 8-10 minutter til de et let gyldne.
- Lad bollerne afkøle på en rist.
- Temperere chokoladen, og kom det i en sprøjtepose. Mal bierne med chokolade, og påsæt mandelsplitter. Giv lidt farve til biernes kinder med frysetørret solbær.
Et godt tip: Hvis du vil koldhæve bollerne, så du kan bage dem dagen efter, skal du blot tilsætte 8 g gær i stedet for 10 g. Lad bollerne hæve i 20 minutter ved stuetemperatur, inden de kommes på køl til dagen efter, hvor de bages.