Biboller

Bag søde og lækre biboller til børnenes fødselsdag eller en anden hyggelig anledning. Bibollerne er lavet som en klassisk tebolle, men er bagt med 20% fuldkorn, så de giver ekstra mæthed. Opskriften er nemlig lavet med Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel som indeholder 20 % fuldkorn, som hverken kan smages eller mærkes på bageevnen.

Bollerne er pyntet med mørk chokolade, mandelsplitter som vinger og frysetørret solbær som kindrødt, så de ligner rigtige bier og skaber hyggelig stemning til fødselsdagsbordet.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Cathrine Brandt. Se flere opskrifter lavet i samarbejde med Cathrine Brandt her.

Se opskrift
Biboller

Køkkentid
40 min.

Ventetid
2 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

15 stk.

Boller

150 g vand, lunkent
25 g gær
35 g sukker
1 æg
2 spsk. gul frugtfarve
470 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
6 g salt
50 g smør, blødt

Pynt

100 g mørk chokolade eller chokoladeglasur til pyntning
1 sprøjtepose
30 mandelsplitter
Frysetørret solbær til kindrødt

Sådan gør du

 

  1. Kom vand og gær i en skål, og rør til gæren er opløst.
  2. Tilsæt sukker, æg, frugtfarve, hvedemel og salt. Ælt dejen til den er sammenhængende.
  3. Tilsæt smør, og ælt dejen til den er glat, samlet og har en god glutenstruktur.
  4. Lad dejen hvile i 15 minutter tildækket ved stuetemperatur.
  5. Vend dejen ud på bordet, og del den i 15 portioner á 60 g. Form hver portion til en bolle.
  6. Fordel dem på to bageplader beklædt med bagepapir. Kom bollerne ind i en slukket ovn med lunt vand i en bradepande nederst i ca. 1-1,5 time, så bollerne hæver til luftige, lette og over dobbelt størrelse.
  7. Tag bollerne ud af ovnen, tænd ovnen på 220°C varmluft, og bag dem i 8-10 minutter til de et let gyldne.
  8. Lad bollerne afkøle på en rist.
  9. Temperere chokoladen, og kom det i en sprøjtepose. Mal bierne med chokolade, og påsæt mandelsplitter. Giv lidt farve til biernes kinder med frysetørret solbær.

Et godt tip: Hvis du vil koldhæve bollerne, så du kan bage dem dagen efter, skal du blot tilsætte 8 g gær i stedet for 10 g. Lad bollerne hæve i 20 minutter ved stuetemperatur, inden de kommes på køl til dagen efter, hvor de bages.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.