Blomkålsnuggets

Prøv denne super lækre vegetariske opskrift på blomkålsnuggets. Blomkålsnuggets’ne er vendt i en dej lavet på mel, øl, danskvand og salt. Herefter kommer de i enten en friture, eller en gryde med olie. Server dine blomkålsnuggets i en bowl med en masse grøntsager og top med chilimayo og sesam, eller server dem som tilbehør til aftensmaden.

Opskriften er lavet i samarbejde med Maria Charlotte, som har brugt Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel med 20 % fuldkorn. Hvedemelet er malet på stenkværn og fint sigtet, så man har bevaret en del af både klid og kim, som giver melet en smule mere struktur og flere smagsnuancer end almindeligt hvedemel.

Find mere inspiration til vegetariske opskrifter her.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Blomkålsnuggets: 1 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

4 personer

Nuggets

1 stort blomkålshoved
250 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
2 dl øl, pilsner
2 dl danskvand
1 tsk. fint salt
1 l fritureolie

Salat

400 g jasminris
2 gulerødder
1 agurk
2 forårsløg
150 g edamamebønner
Chilimayo efter behov
1 bundt koriander
2 spsk. Valsemøllen Økologiske Sesamfrø

Sådan gør du

  1. Del blomkålen i små buketter.
  2. Pisk mel, danskvand, øl og salt sammen.
  3. Varm fritureolie op i gryde. Det er vigtigt, at olien er varm – gerne 180ºC.
  4. Vend blomkålsbuketterne i dejen, og kom dem i den varme olie. Friter blomkålsbuketterne i ca. 4-5 minutter, indtil de er gyldne. Kom dem på fedtsugende papir. Krydr med lidt salt.
  5. Kog ris efter pakkens anvisning.
  6. Skræl gulerødder og agurk i strimler med en tynd skræller, og snit forårsløg fint.
  7. Kom ris i bunden af en skål, top med gulerødder, agurk, forårsløg, edamamebønner, nuggets, chilimayo, koriander og sesamfrø.

Et godt tip: Vil du undgå madspild? Så kan du bruge de grøntsager, du har i dit køleskab.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.